Jälle Pärnus loenguid lugemas

Tänasest kuni neljapäevani on mul hea võimalus Tartu Ülikooli rahvusvaheliste suvekursuste raames taaskord tudengitega maailma asjade üle arutleda, eriti aga Venemaa välispoliitika üle.

Seekordsel kursusel on osalemas üliõpilased Ameerika Ühendriikidest, Saksamaalt, Kanadast, Itaaliast ja Norrast. Igati vahva seltskond, kes on kesksemalt õppimas politoloogiat, slavoonikat, rahvusvahelisi suhteid ja ärijuhtimist.

Oma loengutes lahkan Venemaa välispoliitikat seekord läbi kolme sisendi. Esiteks rääkisin täna suuresti Venemaa sisepoliitilistest arengutest, sealhulgas nii majandusest, Putini võimuletulekust kui rahvusliku identiteedi kujundamisest. Homme võtan lähemalt ette Venemaa kaasaegse välispoliitilise positsioneeringu läbi erinevate suundade ja teemade. Kolmanda suurema sisendina ei saa muidugi mööda energiapoliitikast kui Venemaa olulisimast välispoliitilisest tööriistast. Ja loodetavasti saame neljapäeval lõpudiskussiooniga otsad kokku tõmmatud.

Tartu Ülikooli suveülikool tundub mulle projektina, millel on väga hea kasvupotentsiaal. See pole ju üksnes teadmiste laiendamise võimalus, vaid ka suurepärane viis Eestit erinevate riikide tudengitele (ja hilisematele otsustajatele) tutvustada.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?