Uus film Anna Politkovskajast

Soovitan vaadata uut, selle aasta jaanuaris valminud dokumentaalfilmi Anna Politkovskajast ja tema nähtud Venemaast. "Anna Politkovskaja: seitse aastat rindejoonel" on valminud Hollandi režissööri Masha Novikova käe all ning selle netiversiooni on võimalik vaadata siit.

Film räägib Anna viimasest seitsmest eluaastast läbi Tšetšeenia sõja, Nord-Osti ja Beslani pantvangidraamade. Teemat detailsemalt teadvatele ei paku film võib olla midagi väga uut, kuid samas on see siiski veelkordne meeldetuletus sellest, kuhu on Venemaa oma Kaukaasia avantüüridega suundumas.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
kui juba filmidele jutt läks - kas keegi on kursis, kas Eestis on filmi Katõn juba näidatud, see tuleb lähiajal näitamisele või on selle näitamisest loobutud mõnede meie kaasmaalaste huvides?
Marko Mihkelson ütles …
Katõn peaks linastuma sügisel, nii palju kui tean. Filmi autoritel olevat soov enne festivalid läbi käia ja siis suurde levisse minna.
KT ütles …
raske, väga raske film. jah, ei midagi uut faktoloogia mõttes. kuid oi kui palju emotsionaalses mõttes.

tabasin end korduvalt mõttelt (seoses Karadžići'ga)- millal tuleb Tšetšeenia tribunal?
Anonüümne ütles …
JUMAL olgu tänatud, et meie oleme praegu sellest hullusest, mis Venemaal toimub minema saanud. Täiesti kriminaalne riik, mille juhtideks on lihtlabased maffioosed. Kuidas küll maailm ei julge kõva häält teha. Aru saavad ju kõik. Võtku Politkovsakajast eeskuju, kes ei peljanud tõde välja öelda.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA