Peterburg aitab Tallinnat

Kui poleks Peterburi oma ajalooliste magnetite ja laevareisijale lihtsama juurdepääsuga Venemaale, poleks ilmselt ka sellist kruiisturismi kasvu Läänemerel. Tänane rekord Tallinna sadamas on muljetavaldav. Seitse kruiisilaeva umbes 8000 turistiga. Seda näeb väga vähestes maailma sadamates!

Üks tänastest Tallinna külastajatest, Silver Cloud, on hea vana tuttav. Mõne aasta eest sai sellel alusel reisitud Singapurist Sydneysse. Vaatasingi huvipärast Cloudi käimasoleva reisi graafikut. See annab päris ilmeka pildi ühe tavalise Läänemere kruiisi peatuskohtadest. Varieerumist võib olla siia-sinna, kuid kõrghetk on ikkagi ja arusaadavalt Peterburg.

Enne Tallinnasse saabumist veetis Cloud kolm päeva Peterburis. Kui vaadata kasvõi ekskursioonide nimistut, siis ka siin on Neevalinn selges esirinnas. Jällegi, täiesti põhjendatult. Ja see on meile vaid hea uudis.

Mõne aasta eest Silversea ühe omanikuga kohtudes oli ta väga heal arvamisel Tallinnast. Eriti muidugi vanalinna ilu on ameeriklastele (kes suuresti kruiisidel just ringlevadki) meeldejääv ning siin pole Läänemerel meile tõesti palju konkurente.

Laevaturism on Eestile üks suurepäraseid võimalusi ennast tutvustada. Ma olen kohanud paljusid, kes on just kruiisi kaudu avastanud Eesti ning siia pikemaks tagasi tulnud. Tõenäoliselt on kruiisitulv Läänemerel lähematel aastatel veelgi kasvamas, mistõttu on meil hea võimalus oma majandusele leida ka siit lisaenergiat.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Eesti keeles on Peterburi.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA