Opositsioon tulistab paukpadrunitega

Just praeguseks on vähemalt minule Riigikogu istung kestnud vahetpidamata rohkem kui 21 tundi. Veel on jäänud paar tunnikest ning siis saab juba teiste tööülesannetega jätkata.

Iseenesest on ju viimase ööpäeva sisse siin Riigikogu saalis mahtunud mitu päris olulist poliitilist otsustust (näiteks Lissaboni leppe ratifitseerimine või umbusalduse läbikukkumine keskkonnaministrile).

Enamiku ajast on aga võtnud opositsiooni tuim venitamine negatiivse lisaeelarve menetlemisel. Keskerakond ja Rahvaliit on kokku vorpinud pealt poolteisesaja muudatusettepaneku, mida siis ühekaupa koos 10minutiliste vaheaegadega läbi hääletatakse. Koalitsioonil oli ka kõige sügavamal öötunnil piisav häälteenamus.

Kuigi sarnast obstruktsiooni on siin varemgi kasutatud, tundub minu arvates opositsiooni (KeRa eeskätt) praegune käitumine pigem paukpadrunitega huupi tulistamisena. Et kuulake või vaadake, me oleme olemas. Ja ei midagi enamat.

Negatiivne lisaeelarve, mis eeskätt ju oluline riigi finantspoliitikas tasakaalu hoidmiseks, ei peaks olema nüüd küll sellise etenduse koht. Tegelikult annab opositsioon siin märku, et pooldab kokkuhoiu asemel laristamist ning vastutustundetut rahapoliitikat.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?