Bukovski usub vabasse Venemaasse

Täna pärastlõunal Riigikogus peetud paaritunnine ümarlaud, kus endise Nõukogude Liidu ühe tuntuima dissidendi Vladimir Bukovski osavõtul vaagiti Venemaa tänast päeva, oli väga sisukas ning mõtetele ärgitav.

Tänu Avatud Eesti Fondile Eestit külastav Bukovski pakkus tõepoolest hea mõtetevahetuse nii kohalolnud Riigikogu liikmetele (koos oli 15 saadikut) kui ka Venemaa teemal arvajatele nagu Vladimir Juškin, Karmo Tüür ja Raivo Vare.

Praegu Inglismaal elav Bukovski rääkis pühendumusega sellest, et Venemaa autoritaarsel teel on alternatiive. Ta kirjeldas Venemaa demokraatlike jõudude ühinemispüüdlusi ning tegevusi läbi eeloleva aasta. Bukovski ise, kes osales ka Venemaa viimaste presidendivalimiste kampaanias, on vabadusliikumise üks taganttõukajaid. Sõnaga: Bukovski usub vabasse Venemaasse.

Samas ta kirjeldas ka seda, kuidas KGBistlik eliit on aktiviseerinud oma mõjuagentide tegevust nii kodus kui eriti välismaal. FSB juurde olla loodud spetsiaalne allüksus M, mille ülesandeks on tegeleda Vene emigratsiooni ehk kogukonnaga üle maailma.

Bukovski oli kriitiline lääneriikide, eriti Euroopa liidrite lepliku vaimu suhtes, mis tegelikult mahitab Vene tänast eliiti agressiivsemale käitumisele. Tema meelest on äärmiselt oluline eriti Ida-Euroopa riikidel töötada ühiselt kommunistliku režiimi kuritegude rahvusvahelise hukkamõistu nimel. Just viimane on Bukovski meelest oluline saavutamaks teatavat enesepuhastuse võimalust Venemaal.

Igatahes oli tänane seminar üks viimaste aegade põnevamaid rahvusvahelisi üritusi Riigikogus, millist kogemust väärib kindlasti juba varsti korrata.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?