Kremli kriitikud kustutatakse ekraanilt

Vaadake hoolikalt seda pilti. Tegemist on videokaadriga eelmse aasta sügisel Vene telekanalil eetris olnud talk show'st. Mikrofoniga mehest vasakul käel näete kellegi jalgu ja kätt, kuid mitte enam keha ega pead. See kummitus on tegelikult majandusanalüütik Mihhail Deljagin, kes võttis saates kriitiliselt sõna Vladimir Putini aadressil.

Kremli poliittehnoloogid otsustasid pärast saate salvestamist Deljagini kustutada. Digitaalselt mõistagi. Nii nagu Stalini aegadel kaotati piltidelt põlu alla sattunud parteibossid (Sergei Kirov näiteks).

Kahjuks pole meedia suukorvistamine või enesetsensuurile allutamine mingi uudis kaasaegsel Venemaal. Ometi on ikka kirjeldatud meetodid liig mis liig. Kes soovib pisut enam sellel teemal lugeda, võtke ette The New York Times. Eriti soovitaks vaadata ka kommentaare artiklile, kus on sõna võtnud ka paljud venemaalased. Mõelge sellelegi, milline on meie kommentaariumite tase ajalehtedes.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Mihhail Deljagin oli ju see, kes väitis pärast pronksiööd, et (väikeriik) Eesti provotseerib (suurriik) Venemaad, et talle tähtis olla.

Mida sellisest mehest arvata?
Unknown ütles …
Tase... Iseenesest kahju muidugi, et kas asi seal kunagi normaalsuse poole võiks liikuda.
Anonüümne ütles …
"Mõelge sellelegi, milline on meie kommentaariumite tase ajalehtedes."

Ei oska mina öelda, mis on parem, kas pidev madalalaubaline sõim Eesti netiilmas või Kremli õigustamine, soovist tunda end taaskord "übermenchenina".
Marko Mihkelson ütles …
M: tean Deljaginit juba aastaid. Tegemist parajalt terase selliga, kes on teinud koostööd erinevate poliitiliste jõududega. Ta oli kunagi ka Vene peaministri nõunik. Mis puutub pronksiarvamusse, siis pole see ju üllatav.

Salasilm: ega ma muud ei tahtnudki öelda, kui seda, et meie peaaegu kõikelubavad kommentaariumid on minu arvates pigem eilse kui homse päeva teema. Ise olen muidugi väga rahul sellega, mis siin blogis kommentaarides toimub:)
Anonüümne ütles …
Ausaltöeldes seda saadet pole näinud ja pildilt näen, et mikrofoniga mehe tagaolev mees (ülikonna järgi) on tahapoole nõjatunud ja jäänud kõneleja varju. Sellelt külgpildist küll midagi kahtlast ei näe ja pildi vaatamisest küll muud ei oska kommenteerida. Võib olla kui näeks kui sügavad on toolid ja kuidas need on paigutatud, siis oskaks midagi enamat järeldada. Aga seni vastus autorile: mina külla ei saa aru, et keegi on KUSTUTATUD.
Anonüümne ütles …
Palju targem on teha nagu Eestis: teisitimõtlejatele üleüldse mingit teleaega mitte anda.

Millal on nähtud ETV "Foorumis" või sarnases saates Mart Helme kõrval ühtegi venelast, peale heal juhul Stalnuhhini?
Anonüümne ütles …
Dmitri Klenskit näidati Eesti telekanalite poolt päris palju. "Kahvli" saates laias ta küll, ja mitte vähe.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA