Mida oligi vaja tõestada

Vaatasin praegu siin Berliinis üle viimased uudised seoses "Pronksmehe saagaga" Moskvas ja näe imet, milline "imeline" vahepala toimus Riigiduumas seoses Eesti-vastase avalduse vastuvõtmisega.

Riigiduuma väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatshjov teatas, et Ühtse Venemaa lepingupartner Keskerakond ei toetanud sõjahaudade seaduseelnõu vastuvõtmist. 21st fraktsiooni liikmest 9 olid poolt, 6 vastu ning 7 erapooletud. Sellest tegi Kossatshjov järelduse, et enamus fraktsioonist oli vastu ning seetõttu ei saa ka lugeda neid 9 poolthäält. "See on Ühtse Venemaa järjekindla töö tulemus," rõhutas Kossatshjov. Selle peale jääb vaid öelda - mida oligi vaja tõestada - Keskerakond saab tegevuseks juhiseid Moskvast!!

Selle peale tekkis saalis arutelu, kas ikka pole imelik, et fraktsiooni esimees Seppik oli eelnõu poolt. Zhirinovski lisas selle peale, et Seppik pettis nii oma parteid kui kogu Eestit. Kellele vene keel probleeme ei valmista, vaadake see uudis veelkord ise üle Regnumist.

Mis puudutab Riigiduuma avaldust ning ähvardusi, siis nendesse tuleb suhtuda rahulikult. Samas ei tähenda see sugugi mitte seda, et meie diplomaadid peaksid seda kõike pealt vaatama. Venemaa meie-vastane infosõda on jõuline ning eeldab meie oskuslikku tõrjetegevust.

Kahjuks mulle tundub, et Ühtse Venemaaga koostöös oleva koalitsiooni ühe osapoole tõttu ei ole valitsus praegu eriti sirgeseljaline. Valitsus pole lihtsalt valmis läbimõeldud tegvuseks. Pealegi, kui Riigiduuma keelab suhted Eesti pea-, välis- ja kaitseministriga aga soosib majandusministrit.

"Pronksmehe" saatus näib aga nüüdseks otsustet. Venemaa jõuline propaganda on teinud sellest ilmselge okupatsiooni sümboli, millega leppimine ei saa käia kokku ühegi Eesti rahvuslike huvide eest seisva erakonna positsiooniga.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Lisaks Moskvast saadud koolitusele on Keskerakond saanud Kremli toel järjekordse „kohukese triki” – kui ametliku valimiskampaania ajal tulev linnatänavatelt erakondade plakatid ära koristada, siis KE-l jääb ikkagi üks alles – Aljoša. Eks ka Riigiduuma avalduse üks eesmärke on valijatele Eestis üheselt selgeks teha, kelle poolt peavad nad oma hääle andma.

Seda enam peaksid teised erakonnad mõtlema sellele, kuidas valimisaktiivsust tõsta ja eriti passiivseid noori üles raputada. Presidendivalimiste järgne meeleolu on praeguseks vist maha jahtunud ning eesseisev pasaloopimine seda nüüd küll ei erguta. Keskerakonna kampaania saab tõenäoliselt olema umbmääraste „kohtuasjade” üleskeerutamine. Ma pole päris kindel, kas tänane Burkhardti „pommuudis” pole mitte majandusministri soovitusel käiku antud? Raudtee tagasiostu hind võis ju ka honorari sellise avalduse eest sisaldada?
Anonüümne ütles …
Ning ikka peale kogu seda jama on inimestel klapid ees - kahju.Mida on vaja tehda, et inimesed "ärkaksid"?
Priit ütles …
"Seppiku sõnul pole mingi saladus seegi, et Res Publica esindajana taotles Marko Mihkelson ise koostöölepet Ühtse Venemaaga." ja "«Mis puutub aga Venemaalt saadavate instruktsioonide täitmisse, siis Res Publica on taasiseseisvunud Eesti ajaloos ainus erakond, kes on saanud otsest rahalist tuge Venemaa erakonnalt,» ütles Seppik."

Sellised Seppiku väited tõmbavad küll hinge kinni. Et palju selles tõde ka on?
Marko Mihkelson ütles …
Ain Seppikule ja Priidule: jõudsin just siin Berliinis tagasi kohtumistelt ja vaatan, et minu blogiarvamus on sundinud Keskerakonda taaskord oma tõelist palet näitama. Hale vale ning laim on bütsantslikule poliitikale ju nii omane. Kui argumente pole ning tõde on valus, siis rünnatakse vahendeid valimata. Õnneks usun, et taoline sovieetlik käitumine saab ka Eestis ükskord minevikuks. Ehk saab esimene samm selles suunas astutud juba eelolevate valimistega.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA