Euroopa vaevaline debatt Madridis

MADRID. Tänane päev COSACi kohtumisel Madridis on paraku veelkordseks kinnituseks sellest, kui keeruline on Euroopa Liidu tasandil rääkida tõeliselt aktuaalsetel teemadel. Viimati olid liikmesmaaade parlamendisaadikud (COSAC) koos eelmisel sügisel Rootsis.

Sellest ajast saadik on Euroopa Liidus kujunenud läbi aegade üks kriitilisemaid olukordi. Siin aga räägime ikkagi kõige madalama ühisnimetaja stiilis ehk siis võimalikult vaikselt tegelikest küsimustest. Peaaur läheb COSACi enda tuleviku peale, samas on äärmiselt piiratult kõne all majanduskriis ning Euroopa tulevik.

Ainus, mis on siin saadikuid elevile ajanud, on mõistagi varahommikune juhtum Gaza suunas liikunud "rahuflotilliga". Arusaadavalt on inimohvritega lõppenud intsident hukka mõistetud ning nõutud kõigi asjaolude väljaselgitamist.

Samas on siiski COSAC hea formaat koridorivestlusteks ning kohtumisteks kolleegidega korraga erinevatest liikmesmaadest. Kasutasin seda võimalust usinalt, uurides arenguid eriti meie naabermaades (Poola, Rootsi, Läti).

Kommentaarid

Olev Vallimaa ütles …
Ehk saad sellest Läti kohtingust täpsemalt rääkida.


Lugupidamisega

Olev Vallimaa

P.S./Lihtsalt üks rahvuslik konservatiiv, kellel oma lätlastest mõttekaaslastega pidev koostöö aastate jooksul kenasti laabunud on/ :)

Märksõnaks on antud teemas:

Visu Latvijai.


Ära meid palun nüüd pelgama hakka, hää Marko... pole me mingid radikaalid, millist kuvandit meist paraku luua üritatakse, vaid terve mõistusega rahvuslikud konservatiivid, kes kasutavad kõiki seaduslikke vahendeid oma programmiliste eesmärkide saavutamiseks...nii Lätis kui ka Eestis. :)
Anonüümne ütles …
see "konvoi intsident" on järjekordsele mõttetule "euroorganisatsioonile" päästerõngas: saab tegelda selle organisatsiooni suhtes pseudoprobleemiga ja reaalsetest rasketest küsimustest saab kõrvale hiilida.

salasilm.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA