Ukraina uus koalitsioon soovib neutraalsust


Ukraina uus koalitsioon eesotsas president Viktor Janukovitšiga on kuulutamas välja riigi sõjalise neutraalsuse, mille peamiseks eesmärgiks on peatada integratsioon NATOsse. Sellise seaduse jõustumine tähendaks ühest küljest Ukraina eemaldumist NATO kursilt, kuid teisalt tõmbaks piduri võimalikule libisemisele Venemaa juhitud sõjalisse alianssi (CSTO).

Tegemist on siiski veel koalitsiooni eesmärgi, mitte aga sündinud faktiga. Samas on selge, et nimetatud otsus on pigem meeltmööda Venemaale, kes on oluliselt aktiviseerinud oma tegevust mõjuvälja kasvatamisel lähemas naabruses. Ukraina omab siin Kremli jaoks vaieldamatut prioriteeti, mistõttu NATOle "ei" ütlemine on strateegilise kaaluga otsus.

Siiski on huvitav jälgida, kuidas klapib neutraalse riigi staatus kokku Sevastoopolis praegu paikneva Vene Föderatsiooni Musta mere laevastikuga. Teatavasti ütles president Janukovitš oma esimesel visiidil Moskvasse, et ta ei nägevat probleemi laevastiku jäämisel Ukrainasse ka pärast 2017. aastat.

Märgiline on seegi, et Ukraina uue koalitsiooni avalduses ei ole märget ka Euroopa Liidu suhtes. Eriti siis ajal, mil riigi majanduslik seis on väga habras. Kahjuks näitab see ka Euroopa Liidu idapartnerluse õõnsust või väheveenvust.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Танцы со звездами
15 марта, 13:13
Вчера снималась на РТР в программе "Танцы со звездами".В какой-то момент поняла, что в программе одновременно участвуют четыре грузина - я, Шеварнадзе, Цискаридзе и Папунаишвили, из которых трое явно родились в Тбилиси, не считая огромного количества грузин, которые находились в зале. Это произошло не потому, что в России на второй день после очередного жесткого эксперимента над людьми в Грузии решили показать, что к грузинам относятся лучше, чем в самой Грузии, а потому, что жители сегодняшней Грузии стремятся жить в России. А на родине остались только те, кто в силу определенных причин еще этого сделать не может. Это было удивительно, как мы с Цискаридзе пели Tbiliso. А Шеварнадзе танцевала пасодобль с элементами грузинского танца, и нас поддерживал весь зал, потому что Грузию любят все.
tikandelaki.livejournal.com

Кроме одного человека, который, к сожалению, сегодня является ее президентом.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA