President Obama esimene suur võit


President Barack Obama algatatud tervishoiureformi kadalipp sai eile USA Kongressi Esindajatekojas lõpuks läbi ning seitsmehäälelise (219-212) enamusega jõuab see nüüd riigipea lauale allakirjutamiseks.

Tegemist on kindlasti väga olulise sisepoliitilise võiduga presidendile, sest just selle reformi seadis Obama oma esimese ametiaja alguse keskseks teemaks. Samas näitab hääletus, et reformi jõustamine ei pruugi kujuneda ilmselt kõige lihtsamaks ettevõtmiseks.

Loodetavasti võimaldab eilne võit Obamal keskenduda veidigi enam ka maailmapoliitikas toimuvale. Samas on selge, et juba seitsme kuu pärast seisab USA presidendil ees järgmine sisepoliitiline katsumus - Kongressi vahevalimised.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
See lõbus president kehtestab varsti langenud protestantide survel usa-s pühapäevaseaduse,mis vallandab adventistide tagakiusamised ja kõik see lõppeb Jeesuse tulekuga taevapilvedel,päästma laupäeva pühitsejaid.
Unknown ütles …
kas keegi teab, mis on reformi sisu? tean, et minu sobrad-kolleegid usas tegid pingutusi ja viisi labi kohtumisi selle nimel, et tuua sisse teaduslikult pohjendatud alternatiivse meditsiini saavutusi. aga ma ei tea, kas onnestus... ravimfirmad on oma maffia abil ravimise kulud nii kalliks ajanud ja viivad labi varjatud soda koige vastu, mis ohustab nende rahalisi huve.
Marko Mihkelson ütles …
11 osariiki on juba teatanud,et esitavad reformi vastu hagi. Põhjenduseks selle mittevastavus konstitutsioonile. Obama võitlus pole veel kaugeltki lõppenud, kuigi ta täna kirjutab seadusele alla.
Anonüümne ütles …
Mulle tundub, et asi polegi seaduse sisus. Vabariiklaste eesmärk näib olevat lihtsalt neegrile vastutöötamine. Kogu see hüsteeria on üsna absurdne.
Tase oli see, kui mingi idioot senati vabariiklaste hulgast väitis, et kohe nüüd saab USA-st selline riik, nagu oli Ida-Euroopa enne N-liidu lagunemist. No tule taevas appi - sellist paska ei peaks isegi ameeriklane suutma välja mõelda.

Tõnu

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA