Värske raamat MRP salaprotokollidest


Leidsin ajaloolase Mark Solonini koduleheküljelt väga huvitava viite ühele värskelt trükivalgust näinud raamatule. Selles püüab keegi Aleksei Kungurov tõestada, et Molotov-Ribbentropi pakti salaprotokollid on vaid müüt, mis on maailma massiteadvusele peale surutud USA eriteenistuste erioperatsiooni kaudu.

Solonin märgib irooniliselt, et raamatul puudub veel tempel - "heaks kiidetud võltsimise vastase riikliku komisjoni poolt". "Veel mitte. Kuid meil on terve elu ees," ütleb Solonin.

Teatavasti on Mark Solonin üks vähestest Vene ajaloolastest, kes on arhiiviallikatele toetudes kirjutanud terve rea huvitavaid raamatuid tõestamaks, et 1941. aastal oli Stalin valmis ründama Euroopat. Peagi peaks tema viimane teos (22. juuni 1941) ilmuma ka eesti keeles.

Aga tagasi Kungurovi soperdise juurde. Solonini iroonia ning ka raamatupoe ozon.ru kommentaarid sellele on hävitavad. Kahjuks ei pruugi see peegeldada siiski Venemaa elanike enamuse arvamust, mis on ju nii manipuleeritav Kremlile kuuleka meedia poolt.

Solonin viitab ka "ajaloolasest" võltsimisvastase võitleja A. Djukovi intervjuule "Komsomolskaja Pravdas". Piisab, kui lugeda Djukovi ajaveebi, et mõista tema tegevuse tegelikku suunitlust.

Kokkuvõtteks näitab see lugu piisava veenvusega, kui suur oht varitseb meid ikka veel minevikust. Kungurov ja Djukov pole põlveotsas susserdajad või kuulsuse narrid. Mõlema tegevus on kindlasti heaks kiidetud nende poolt, kes ei taha miskitki teada sellest, et just Nõukogude Liit oli üks Teise maailmasõja vallapäästjaid.

Kommentaarid

KT ütles …
ma sõnastaks viimase lause ümber.

mitte "nende poolt, kes ei taha miskitki teada sellest, et just Nõukogude Liit oli üks Teise maailmasõja vallapäästjaid."

vaid "nende poolt, kes teavad liigagi hästi, et Nõukogude Liit oli üks Teise maailmasõja vallapäästjaid. Aga kes on nõus tegema mida iganes, et see nii teistele ei tunduks."

arvan, et väga vähe leiab selliseid isendeid ka nonde poiste hulgas, kes ei teaks asjade tegelikku käiku. kuid nende soov asju teisiti tõlgendada on silmipimestav. ega "ajaloo võltsimise vastu võitlejad" ei pea seda võitlust ilu pärast. tuu om häda pärast.
Anonüümne ütles …
Эхо Москвы, Особое мнение, Шевченко
http://echo.msk.ru/programs/personalno/615446-echo/

Кстати, прибалтийские государства, которые сейчас так любят пинать пакт Молотова-Риббентропа, тогда приветствовали его. Пресса Эстонии, Латвии просто поддержала пакт Молотова-Риббентропа.

И.ВОРОБЬЕВА: Да вы что?

М.ШЕВЧЕНКО: Да. Вы не знали? Они об этом стесняются говорить, а об этом есть достаточно подробные исторические исследования. Что касается Литвы, так тут, как говорится, вообще бы я помолчал на месте литовцев, поскольку по секретному протоколу Литва просто получила Виленскую область. Это был один из пунктов секретного протокола пакта Молотова-Риббентропа. И сегодняшняя территория Литвы на треть именно такова, ее столица, по крайней мере, что когда-то Молотов и Риббентроп подписали этот договор, где было специально оговорено, что территориальные претензии Литвы будут решены за счет Польши.

И.ВОРОБЬЕВА: И это было поддержано и Советским Союзом, и Германией?

М.ШЕВЧЕНКО: То есть в разделе Польши участвовало не 2 государства – Советский Союз и Германия, а как минимум 3 – еще и Литва участвовала в разделе Польши. А на самом деле, не только Литва, поскольку еще и Венгрия получила Закарпатье, вот эти вот территории, польские территории в Закарпатье отошли к Венгрии частично.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA