Twitter ja Facebook häkiti Abhaasiast?


Täna on rahvusvahelises meedias olnud kuumaks teemaks globaalse suhtlusvõrgustiku Twitter vastu eile korraldatud ulatuslik küberrünnak ( nn DOS-rünnak). Kannatanute hulgas oli ka vähemal määral Facebook ja Google (LiveJournal ja Youtube).

Nüüdseks on väidetavalt põhjus ja ründaja asukoht määratletud. Selgub, et häkkerid jahtisid Gruusia blogijat nimega Suhumi. Viimane on ennast registreerinud kõigis mainitud suhtlusvõrgustikes ning on oma kirjutistes kritiseerinud Venemaad Gruusia osalises okupeerimises.

Packet Clearing House'i uurimisdirektori Bill Woodcocki andmetel võis rünnak saada alguse Abhaasiast. Sellest räägivad väidetavalt tõendid. Ka rünnatud blogija on oma nime võtnud just Abhaasias asuva Suhhumi linna järgi.

Kõige selle põhjal võib teha järelduse, et häkkerite rünnak oli oma moodi "kübertervituseks" Vene-Gruusia sõja puhkemise esimesele aastapäevale. Samas tõmbas see taaskordselt rahvsuvahelist tähelepanu asjaolule, et pinged kahe riigi vahel pole kuhugi kadunud ning võivad ka sellisel moel häirida globaalset kommunikatsiooni.

Kommentaarid

Tõnu Pihelgas ütles …
Huvitav, kas Eesti saab siin ka oma ekspertiisi pakkuda, kuidas DOS-rünnakutega toime tulla? Oled sa kuulnud, kas keegi on Eesti küberturvalisuse ekspertidelt abi palunud / nõu küsinud?
Marko Mihkelson ütles …
Tõnu, Eestis ju NATO küberkeskus. Eesti kogemust on kasutanud Gruusia ja mitmed teised.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA