Rasmussen on Eestile hea valik

Türgi andis järele ning värske Maarjamaa Risti kavaler Anders Fogh Rasmussen saigi NATO tulevaseks peasekretäriks. See on Eestile kahtlemata hea uudis, sest Taani peaministri näol on tegemist meie kauaaegse sõbra ja toetajaga.

Samas olen endiselt arvamusel, et nii NATO kui Euroopa Liidu kontekstis on ammu käes aeg, millal liidripositsioonidele võiks tõusta keegi viimastes laienemisringides liitujatest. Kuna seekord jäi NATOs see samm veel astumata, võiks Eesti päris tõsiselt mõelda oma kandidaadi lobimisele tulevikus. Selline inimene on meil juba täna olemas.

Ma võin eksida, kuid Rasmusseni edu NATOs teeb keeruliseks kui mitte võimatuks Rootsi välisministri Carl Bildti võimalused saada Euroopa Liidu tulevaseks "välisministriks". Vähemalt on analüütikud sellele viidanud. Kahte head on muidugi raske tahta.

Kommentaarid

KT ütles …
mnjah ... Türgi on siiski mõistlik riik. aga milline saab olema ägedamate islamistide reaktsioon? karta on, et NATO kuvandile tervikuna ei ole see nii hea uudis mitte.
Slim Kallas ütles …
"Selline inimene on meil juba olemas".
Uhh, päris õudne hakkab seda lugedes. Igasugu variandid käivad peast läbi, üks hullem kui teine: Mikko, Mikser, Kõuts, Öövel, Ilves...brr

Marko, palun rahusta mind ja kinnita, et tegu ei ole avalikkusele tuntud isikuga. Ega EÜS liikmega, nagu Rainer "keskharidus" Saks või Eerik-Niiles "jaanipoeg" Kross. Tarmo "kesktase" Türkson oleks veel arvestatav Solanade ja Rasmussenide reas, aga tahaks ikka mingit tegijamat....
Ma tunnustan EÜSi kui kindlatest isamaalastest koosnevat punti, ainult et seda va vaimuvalguist kipub õllepõrgu raudvara seas nappima.
Marko Mihkelson ütles …
Slim: rahustan sind:) Ükski nimi, mille välja käisid, ei käinud läbi minu pea. See, keda mina silmas pean (aga neid võib olla mitmeid) pole viimasel ajal eriti avalikkuse ees olnud.
Marko Mihkelson ütles …
Karmole: Türgi on kindlasti mõistlik, kuid kas ei tee see kauplemine pisut kurja. Eriti Euroopa Liidu suunal?
Slim Kallas ütles …
Tänan! Kivi langes südamelt. Jüri "kaasvõitleja" Luik on tegelikult päris OK.

ksv! ksv! Harri "habe" Tiido ja Sulev "habe" Kannike siiski mitte nii väga.

Ju sa ikka Luike silmas pead.

Ega need viimase aja NATO-juhid eriti millegagi silma pole paistnud nagunii. Üsna keskmikud.
Solana alustas tegelikult füüsikaõppejõuna, Rasmusseni põhiline tugevus on silmaringi kitsuses ja sihikindluses, de Hoop Scheffer valiti silmapaistmatuse tõttu.
Tuletan ikka meelde Manfred Wörnerit ja teisi Tanki-Antse - aga mis teha, elame teises maailmas. Johannes "tanki-ants" Kerdil tuleb mujal rakendust leida kui NATO juhikabinetis.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?