Skype murrab Euroopas vana mõtlemist

Skype on murdmas Euroopa suurte mobiilifirmade vastuseisu uue tehnoloogia (VoIP) rakendamisel. Hiljuti turule toodud Skype'i lahendused iPhone'ile on leidnud väga head vastukaja üle maailma. Samas on aga Euroopa üks suurimaid operaatoreid Deutsche Telekom blokeerinud selle aplikatsiooni kasutamise oma klientidele.

Nüüd on Euroopa Komisjon tulemas välja seaduseelnõuga, mis kohustab mobiilioperaatoreid lubama oma klientidele juurdepääsu VoIP lahendustele. Lisaks on kuulda, et blokeerimisega tegelevat Deutsche Telekomi võivad oodata seoses sellega õiguslikud sanktsioonid.

Kuigi mobiilihiiglaste mure on arusaadav, ei tohiks Euroopa Liit innovaatiliste ja tarbijasõbralike lahenduste blokeerimist ning seesugust protektsionismi mingil viisil toetada. Seepärast on kiiduväärt volinik Viviane Redingi tegevus vastava eelnõu ettevalmistamisel. Minu teada on selles osas tubli tööd teinud ka Eesti majandusminister Juhan Parts.

Kuna telekommunikatsiooni teemal on peagi ees kuulamised Euroopa Parlamendis, siis Eesti saadikud peaksid võimalikel muudatusettepanekutel silma peal hoidma. Eesti huvides oleks avatud, kunstlike piiranguteta ning globaalse konkurentsivõimekusega ühisturu tugevdamine Euroopas.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA