Keskerakond peab lugu Hitlerist

Ma ei kujuta ette ühegi vaba ja demokraatliku riigi, sealhulgas Euroopa Liidu liikmesmaa suurerakonda, kes oma poliitilisi vaateid propageerivas väljaandes tõstaks sellisel moel esile Adolf Hitlerit nagu tegi tänane Kesknädal.

Hitler on tõenäoliselt maailma ajaloo üks enim käsitletud persoone ning vaieldamatult jätkub ajaloolastel veel pikaks ajaks alust tema fenomeni üle vaidlemiseks. Samas on selge, et tegemist on kaasaja ühe suurima kurjategijaga, kelle seesugune promomine ennast liberaalseks pidava poliitilise erakonna poolt on täiesti arusaamatu.

Kuidas suhtuvad sellesse Keskerakonna kolleegid Euroopa Parlamendi liberaalide fraktsioonis? Mida võiksid arvata näiteks Saksamaa juhtparteid, sealhulgas Keskerakonna sõsarad Vabadest Demokraatidest? Kuidas suhtub sellesse teemasse juudikogukond Eestis ja kaugemal? Mida arvavad Keskerakonna valijad, kellest enamiku tundeid Hitleri seesugune esiletõstmine ei peaks sugugi ükskõikseks jätma?

Ootan huviga, mida ja kas üldse sellest kirjutab Keskerakonnale truu Tšaplõgin oma Vesti Dnjas või kuidas reageerib Keskerakonna liitlaspartei Ühtne Venemaa. Vaevalt mingi reaktsioon järgneb, sest omasid ei saa ju peksta. Või ma eksin?

Kui keegi hakkab rääkima, et Kesknädal on vaba ajakirjanduse musternäide ja et kehtib toimetusvabadus materjalide valikul, siis see jutt on puhas silmapete. Tegemist on parteilehega, mis selgub hästi ka nimetatud artiklist. Seega on see kindel toimetuse (loe: keskerakonna) eelistus.

Kommentaarid

Sandor Elias ütles …
Tõsi, aga ausalt öeldes tuleks sellist prahilehte huumoriga võtta. Ega need inimesed täie mõistuse juures ei saa olla, kes sõnagi Kesknädalast usuvad. Rääkimata neist, kes lehte koostavad..... Pole ammu sellele veebilehele sattunud, sai jälle üle hulga aja naerda.(Mitte antud artikli puhul, aga "huvitavaid" arvamusi oli seal küllaga.)
Anonüümne ütles …
Нашим политикам
О ВОЙНЕ И ОБЩЕСТВЕ
Федор БОНДАРЕНКО, «Красная звезда».
Новый фундаментальный труд Института всеобщей истории Российской академии наук «Война и общество в ХХ веке» в трех книгах (М., Наука, 2008), несомненно, привлечет внимание интересующихся историей читателей. Это фактически первое комплексное исследование влияния войн ХХ века, их причин, хода и исхода на общество в различных странах и регионах мира. В создании труда принимали участие крупнейшие российские историки, дипломаты, военные специалисты, авторы из Австралии, Великобритании, Германии, США и Японии. Несмотря на такой большой коллектив, труд представляет собой логически и содержательно цельное произведение, построенное по проблемно-хронологическому принципу.
Anonüümne ütles …
Minu arust on Hitlerist saanud mingi universaalne kloun, keda kõlbab paigutada Margus Lepa stuudio seinale, tätoveeringuna suvalise rahvuslasest vene märatseja õlale, ilmsestama rahvuslase mõtlemisviisi - kõigile kõlbab, omamoodi Easy rider fenomen, vaba mässaja sümbol. Nüüd sobib see ka propagandalehe paberile, kuhu veel.
Anonüümne ütles …
Mitte ei saa aru kuskohas näeb Marko Mihkelson selles Kesknädala artiklis Hitleri promomist? Seda pole ju seal. Põhimõtteliselt kujutab Kesknädala artikkel enesest samasugust Hitleri lühibiograafiat nagu see on tavaliselt ajalooõpikutes ja artikli lõppu on lisatud liigvõimendatud ning ebakohane Ansipi võrdlus Hitleriga - kuid Hitleri promomist ei paista artiklist küll kuskilt.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA