"Eesti NSV" uudis on pisiprovokatsioon

Esmapilgul ei maksaks täna netiruumis levima hakanud uudist "Eesti NSV taaskehtestamisest" kahes Ida-Virumaa talus võtta tõsiselt. Leningradi oblasti kommunistide koduleheküljel eile avaldatud tekst koos fotodega ei kannata küll mingit kriitikat.

Ometi töötab iseenesest nii tobe ja huumorikas uudis pisiprovokatsioonina. Miks? Aga ikka sellepärast, et seda teadet on tõsimeeli täna levitanud paljud Venemaa meediakanalid, nende hulgas RIA Novosti, newsru.com, Komsomolskaja Pravda, Strana.ru ja teised.

Ühel Siberi netiküljel BABR.RU on aga selle uudise sissejuhatuseks sõnum: Hakkas liikuma! (Понеслось). Eks see olegi selle pisiprovokatsiooni tegelik eesmärk. Kas kellegi teadlik või teadmatu samm on tekitanud kõmu, et Eestis on inimesi, kes tahaksid väga tagasi Venemaa koosseisu. Et see mis toimus Gruusias, pole sugugi lõpp-punkt.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Ärge jätke propaganda-ameti loomise ideed. KGB fabritseeritud infole on vaja vastata vene keeles (kuna venekeelne uudis on maailmas olematu nähtus hetkel) ja adresseerida see Venemaa venelasele. Infoga manipuleerimine on Putini gängi vahend nr 1.
arvamusliiderdaja ütles …
No aga kui vene meedia on riigi kontrolli all, siis kuidas sa ette kujutad, et see "meie inff" läbi massimeedia rahvani jõuab?! Mingi kapo palgal oleva ajalehetoimetaja teema oleks vist suht utoopiline võimalus...
tambet ütles …
See tundub nagu absurdihuumor, mida annab küll ka meile soodsamas suunas tõlgendada :) Ümbritsevates taludes võiks keegi näiteks tekitada ka mingi "USA uue osariigi" ja küsida tunnustust USA-lt...
Unknown ütles …
Ma ise mõtlesin, et kuulutaks ennast õige Vene tsaariks:). Ega ma hullem ikka poleks kui KGB mehed. Demokraatia seal ju niikuinii ei toimi. Või siis kui ma ikkagi ei peaks neile sobima siis võiks Peeter Volkonski hakata, tal ju vürstitiitel juba olemas.
Anonüümne ütles …
Kahtlemata on Eestis inimesi, kes sooviksid (koos maaga siis) tagasi Vene rüppe. See on ju ammu teada. Palju neid on, ei oska vist keegi öelda. Kes teab, mida nt. Klenski mõtleb ja kas ta ka avalikult oma soovid välja ütleb.

Üks asi, mida tuleks silmas pidada, kui rääkida meie vastupropagandast - vaadake BBC või TimesOnline artiklite "have your say" osa! Ükskõik, kas Elena, Igor, Alex elavad Peterburis, Novgorodis või Berliinis, mõttemaailm on neil ühesugune ja lääne meediast "rikkumata". Juba nende kommentaarid mainitud lehtedel näitavad, et nad loevad ka muud peale Vene meedia, muutust mõtteviisis see pole toonud. Mida suudaks Eesti oma piiratud ressurssidega?

Tõnu
tambet ütles …
Tõnule - Eesti suudaks ehk muuta praegu kasvava põlvkonna mõttemalle, need meievanused on ilmselt juba omas nii kinni, et püüda nende mõtlemist muuta on lootusetu.
Unknown ütles …
..jah,enam minu "maailmapilti"ei muuda miski.Olin vist 1-2 aastane kui sain teada ukraina poisikeselt et .Batka Mahno on hea ja bolshevik on paha-näljutas vanaema ja vanaisa surnuks.Sain teada,et ka fashist on paha jne.edasi.Nüüd sain 60a ajupesu ,et ise olen ka natsionalist ja "paha".Mis teha-kas saan enne surma "heaks"?..
Anonüümne ütles …
tere

see teema küll ei puutu konkreetselt siia kuid ma kaldun arvama seda,et ega see USA ka nüüd "päris puhas poiss" ei ole,Venemaa poole pealt saan aru,et tuleb end kaitsta kui liiga piiride lähedale sisse end seatakse,võtame näiteks selle raketikilbi teema,kas seda on ikka nii väga vaja nagu USA väidab,see on pigem ettekäändeks,ma ei usu eriti et Iraanist või Põhja-Koreast otsest ohtu Euroopale oleks,nemad esimesena küll ei ründaks,ründas ta ju Iraaki samuti ja nagu paljud väidavad,see 9/11 juhtum oli samuti USA enda poolt põhjustatud,et leida põhjus sissetungiks teise riiki.Venemaa jälle kopeeris siin USAd ja tegi järgi "Nord-Ost" dragöödia ja samuti Beslani.Meile kui tavakodanikele "seda tegelikku tõde" ei kajastata kunagi,meie usume seda mida meedia meile kajastab,aga täit tõde ei tea keegi.USA nagu surub ennast peale.Hetkel on nii palju pingeid üles kerkinud,tuleks need kuidagi maha jahutada.Tuleks rahulikult asja võtta ja arutada,rohkem koostööd teha.Tegelikult hetkel mis toimub ongi üks suur arusaamatus kahe Suurriigi USA ja Venemaa vahel.
Unknown ütles …
Tere Marko


Mida arvad isiklikult või kuidas tõlgendaksid täna avaldatud Dugini väljaöeldut "Baltiriigid pole meie huvisfääris".Kas seda ei peaks mitte vastupidiselt tõlgendama?

Parimat kõigile!!

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?