Van der Lindeni eksabi asub tööle Lukoilis

Väike kõrvalepõige ühte ammusesse loosse. Eelmisel aastal küttis mäletatavasti kirgi Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee toonase presidendi Rene van der Lindeni mõtlematud ning alusetud väljaütlemised Eesti suhtes. Tema retoorika oli kohane pigem Vene propagandariimidele kui ühe tôsise rahvusvahelise organisatsiooni juhile.

Nüüd on aga sellele loole väike jätk, mis näitab, kust kandist ikka tuuled puhuvad. Van der Lindeni lahutamatuks kaaslaseks tema tegevuses ENPAs kui ka arvukates sõitudes Venemaale oli tema kabinetiülem, MGIMO vilistlane Petr Sich. Siin pildil on ta koos Rene van der Lindeniga Vladimiri oblastis tööstuspargi rajamist ettevalmistamas.

Alates tänasest asub Sich tööle Venemaa naftakompanii Lukoil Brüsseli esinduse asejuhina. Samas aga säilitab ta oma koha ENPA sekretariaadis „palgata puhkuse“ sildi all.

Ei tahaks siin küll mingeid kaugeleulatuvaid järeldusi teha, kuid eks „schröderi tegemine“ on ikka üks ütlemata tulutoov ettevõtmine Venemaa välispoliitilises arsenalis. Kes on järgmine?

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA