Miks me levitame stalinistide hulluseid?

Kohe kuidagi ei saa jääda ükskõikseks selle stalinistliku hulluse suhtes, mida me ise masohhistliku vabatahtlikkusega levitame. Kõigest paar päeva pärast Eesti leinapäeva avaldas Eesti Ekspress oma veebiruumis arvamuse Soome stalinistidelt, kelle loo sisu pole mõtet isegi mitte kommenteerida.

Neid vihkamisest nõretavaid mõtteid ei peaks küll me ise tiražeerima. Vähemalt nõnda tundub mulle Postimehe endise peatoimetajana. Hoopis tähtsamana näib mulle küsimus, miks teatavad mõjuagendid on viimasel ajal ilmselgelt aktiviseerinud? Mida tegelikult taotletakse sarnaste mõtete kirjapanemise ning levitamisega? Ning kas selles ei väljendu justkui kellegi soov tekitada segadust Eesti ühiskonnas või Eesti-Soome suhetes?

Kes iganes võiks sellele mõelda või seda loota (kui üldse), sellele võiks olla üheselt selge: taolised paskvillid ei suuda murendada ei Eesti sisekliimat ega ka Eesti-Soome suurepäraseid suhteid. Küll aga kinnitavad need lood veel, et kommunismi kuritegusid pole mitte kõikjal üheselt hukka mõistetud.

Muide, veel üks väike viide Ekspressi kodulehelt, kus rubriigis „Uudiseid välismaalt“ leiab miskipärast üksnes RIA Novosti venekeelsed uudised. Kas Venemaa ongi meie ainus välismaa, hea Ekspress?

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Õige jutt, ma ka ei saa aru, miks sellist joga on vaja üldse avaldada. Mida vähem sellisele jamale tähelepanu pöörata seda parem. Asi sumbub juba eos. Aga tundub küll, et keegi püüab kiilu Eesti ja Soome vahele lüüa.
Anonüümne ütles …
mäng käib pohtalt emotsioonide peale: avalda Eestis kellegi arvamus, et nt Stalin oli hea ja sajad hiireklikid on garanteeritud.

Täpüselt samamoodi tuleks ignioreerida kõiksugu "zuroffide" süüdimatuid avaldusi, aga kes ikka tahab kaotada oma väljaandes sadu hiireklikke?
Marko Mihkelson ütles …
Salasilm: kahjuks tundub just see viide kõige täpsem. Kuna netimeedia on kasvuteel ning kõik otsivad teed selle vähese raha juurde, siis mehaaniline klikinumber on parim müügiartikkel. Kahjuks sisu ei loe. Mitte alati.
Anonüümne ütles …
Sama inimene on Eestivastaseid artikleid
avaldanud juba aastaid.
Näiteks Soomes , Eestis ning
laevades ja sadamates levitatavas tasuta eesti-
ja soomekeelsena ilmuva infoajalehe soomekeelses variandis.Uus on see et stalinistide Eestivastasesse lahingusse on
praeguseks lûlitatud ka akadeemilisesema taustaga
Soome "ajalookirjanik" Turttola , kes mäletetavasti(?) nautis eestlaste külalislahkust
Tallinnas Soome Instituudis tegutsedes .Eesti-vastaseid "materjale" kogudes - nagu nüüd teame.
Kui asjal on siiski ehk ka laiem tagapôhi - môni aeg tagasi ilmusid ka Soomes riigi ja rahva iseseisvusvôitluse kangelast marssal Mannerheimi pilkavad "materjalid" .
Päevalehe ja EE senine süüdimatu tegevus soome
stalinistlike aktivistlike îdeede levitajana Eestis on aga tôesti
arusaamatu ja kindlasti
ühiskonda mürgitav tegevus.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA