Senati väliskomisjoni põnev kuulamine

USA Senati väliskomisjon pidas täna kindlasti ka meile väga tähelepanuväärse kuulamise Washingtoni ja Moskva suhete strateegilisest hindamisest.

Tunnistajate ehk arvamusandjatena olid kutsutud Daniel Fried välisministeeriumist, endised presidendi julgeolekunõunikud Zbigniew Brzezinski ja erukindralleitnant Brent Scowcroft.

Hetkel on avalikult veebis saadaval vaid demokraadist esimehe Joseph Bideni (pildil) ja aseesimehe Richard Lugari sissejuhatavad sõnavõtud. Loodetavasti juba mõne tunni pärast on ka teiste esinemised avaldatud.

Mõistagi on kuulamine ajastatud vahetult enne president Bushi kohtumist Venemaa presidendiga, mis peaks tuleval nädalal aset leidma Bushide privaatses rannikuhäärberis Kennebunkportis.

Biden ja Lugar tõstsid esile Venemaa tähtsuse nii tuumariigi kui ÜRO julgeolekunõukogu alalise liikmena. Samas ei jätnud eriti Biden rõhutamata, et Ameerika Ühendriigid ei tohi lasta Venemaal "pullitseda" oma vahetus naabruses väikeste või nõrkade demokraatiate kallal.

Igatahes on järgmisel kahel nädalal just Washingtonist oodata uudiseid, mis ka meile üpris olulised. Esmalt siis president Ilvese visiit ning seejärel Putini randevuu Bushiga.

Aga lõpetuseks hoopiski olulisem sõnum: head suve algust kõigile!

Kommentaarid

Spartacus ütles …
Tea, kas see suve alguse soovisõnum on ikka nii tähtis. :-P Minule on aastaaegade vaheldumine küll suhteliselt pohhui. :-P

Muu sõnum on aga kindlasti huvitav ja tähtis.
kaarel ütles …
suve sullegi ja jõudu!
Marko Mihkelson ütles …
Kristjanile: no mis seal suves siis nii halba:) kuid kellele kuidas. Igatahes mulle meeldib pigem soojem olemine, kui külmetamine:)Pealegi aitab ehk ülearuseid emotsioone ehk kuidagigi jahutada/loiutada.
KT ütles …
aga mulle meeldis see värske-kõlaline eestindus "pullitsemine" :)

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA