Kaks ilmekat videolõiku sõnavabadusest Venemaal

Need kaks alljärgnevat videolõiku on ilmekaks tõenduseks, millises seisus on sõnavabadus tänasel Venemaal. 29. mail räägib peaminister Vladimir Putin DDT laulja Juri Ševtšuki ootamatule küsimusele vastates, et demokraatiata pole Venemaal tulevikku. 31. mail ajab aga miilits Moskvas sõnavabadust nõudva miitingu taaskord vägivaldselt laiali. Arreteeriti enam kui 100 osalejat. Mitmed nendest peksti julmalt läbi.

Kes tahab kogeda vahetut informatsiooni sõnavabaduse seisust Venemaal ning vaadata filmi "Vene õppetunnid", tulge täna kell 18 Tallinna kinno "Sõprus". Peaesinejaks on ajalehe Novaja Gazeta peadirektor Sergei Kožeurov. Viimane on naaberriigi üks legendaarsemaid vaba meedia juhte läbi viimase 20 aasta. Lisaks toimub ka Novaja Gazeta poolt välja antud raamatu "Vene-Gruusia sõda" eestikeelse väljaande esitlus.



Kommentaarid

Marx ütles …
Sm Putini jutt meenutab filmi Truman Show, kus lavastatakse ennekuulmatult silmakirjalik näidend. Nii kui inimene vähegi üritab ümber nurga ja läbi lillede viidata sellele, et riigi toimuv pole normaalne, tehakse temast nn rumal jobukene. Samas Putin ei pilguta selle jura peale silma ka. Ma ei kujuta ette, mis püandiga see teater seal kord lõppeb. Ilmselt läheb kahjuks/õnneks nii nagui ta Venemaal viimased 100 aastat käinud on, tuleb uus hull ja eelmisele korraldatakse näidis poomine. Ja karavan läheb uuele ringile...

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA