ETV võiks vahelduseks ka tennist näidata


Kaia Kanepi suurepärane ja Eesti tenniseloole kindlasti ajalooline mäng Wimbledonis läheb kahjuks Eesti televaatajatest kauge kaarega mööda. Napisõnalised teated Londonist jätavad mulje, nagu oleks tegemist mõne nurgataguse spordisündmusega.

Kuigi ülekandeõigusi on nähtavasti keeruline osta, võiks siiski ETV kasvõi veerandfinaalikski oma kaameraga Wimbledoni kohale minna. Ja kui see pole võimalik ehk õnnestub Kaialt vähemalt mõnegi kommentaari küsida.

Igatahes on rahvusvaheline meedia Kaia tegemisi küll hoopis enam jälgimas kui Eesti avalik-õigusliku telekanali sporditoimetus. Maailm ei keerle ju ainult ümber jalgpalli:)

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
No aga selle oleks tulnud sügisel mõelda - paar milli ringhäälingu eelarvesse juurde ja igasugused võistlused oleksid olemas nigu muda - nii tennist kui golfi. Simpel! Võitlema peab! (Ülekannete eelarve eest). Tagantjärgi kurta pole mõtet.
PS. Oma kaameraga otsepilti edastama ei luba ilma litsentsita ühegi võistluse korraldaja. Ja ka muidu tuleb kaameralitsentsi eest sellise tasemega võistlustel maksta, ja mitte vähe.
Anonüümne ütles …
Kes veel ei tea, siis arvestagu, et aadressil
http://www.atdhe.net/
saab arvutis näha Kaia mängu. Pilt on päris hea ja kommentaarid on ka korralikult kuulda.
Marko Mihkelson ütles …
Netipilt on ok. Kuid ma pean silmas uudiseid. Esimesele anonüümile: rahajutt on rumal jutt. Võta kasvõi praegused uudised, esimese kümne minutiga pole sõnagi sellest, et Eesti tenniseajalugu tehakse. Küll on olulisem Kuressaare loomapidamiskord. Sorry, endise ajakirjanikuna ütlen, et see on puhas jama. Kaameraga minekust ei mõtle mitte mängu näitamist, vaid Kaialt intervjuu võtmisest.
Unknown ütles …
Mina olen esimese kommentaatoriga vägagi nõus. Rahas on asi, ja väide, et see on rumal jutt on solvava iseloomuga. Muidugi oleks hea kui Kaia mängu Wimbeldonis ja Taaramäe sõitu Prantsuse veloduuril näeks otse ning eestikeelse kommentaariga, aga eelarveid koostatatakse riigiasutustes liiga pikalt ette, et sellisele üllatusele, nagu Kaia pakub, reageerida. Kuigi ma usun, et ERR'il on mingi reserv, mida saaks sellistel juhtudel kasutada. Intervjuud ja uudiste rõhuasetust ei tasuks siin segi ajada otseülekannete tegemisega.
Aga äkki ajaks isegi vana hea Lillo telefoniga tehtud otsereportaaž asja ära?!
Marko Mihkelson ütles …
Margus, alati on küsimus prioriteetides.Ükskõik, mis vallas. Kalev TV suutis 2008. aastal näidata veerandfinaali. Aga siin pean ikka rohkem silmas Kaia enda muljete vahendamist. Ka täna ei olnud sõnagi. Nii et raha on tõesti rumal jutt. Telefonikõne pole ju eriti kallis, või mis?
huviline ütles …
Tere,

kas küsimus ei ole Rahvusringhäälingu sporditoimetuse juhis, kelle peamine ülesanne on edastada tähtsaimana alati Eesti sportlaste hetke parimaid saavutusi, kuid kes ei tee seda. Mulle tundub, et tõenaliselt suur sümpaatia jalgpalli vastu segab erapooletute otsuste tegemist. Raha ei ole minu meelest number 1 põhjus. Me näeme valimatult kõiki jalgpalli mänge, aga ei näinud suurt huvi tekitanud Eesti korvpallifinaali. Eelmisel aastal küsiti juhilt, miks ei näe samal päeval korvpalliintervjuusid. Vastus oli, et poole tunniga ei jõua Saku Suurhallis tehtud kokkuvõtet näidata spordisaates. Ja satellidi kaudu on kallis. Aga polnud probleem edastada Eesti jalgpallikoondise sõprusmängust Ekvatoriaalgineaaga kokkuvõtet otse sateliidi kaudu! Sel aastal mängis Eesti tennisenaiskond Belgiaga pääsu eest maailma 8 PAREMA HULKA, ei mingit ülekannet. Mõned aastat tagasi mängis korvpallikoondis otsutavat mängu Makedoonias pääsu eest finaalturnirile, ei olnud kavas. Rahva nurina peale korraldati ülekanne, VIDEONA!
Marko Mihkelson ütles …
Hea, et ERR vähemalt üritab nüüd Kaia mängu näidata. Tõsi, selleks (poolfinaal) peab Kaia täna võitma. Hoiame siis talle pöialt!!
Margus ütles …
ERR vähemalt uurib võimalusi, kuidas oleks võimalik telepilt Eesti vaatajateni tuua, kuid meie "Suured" erakanalid võiksid küll edaspidi oma suud kinni panna, kui head nad on. Kanal 2 on väljas vaid skandaalidel ning spordist ei tea nad midagi. Kui Err mainis jalgpalli ülekande ajal, et Kanepi võitis ja õhtul ka uudistes, siis Kanal 2 ja TV 3 justkui ei teakski Kanepist midagi.Vastik.

Vähemalt netistriim töötab , loodetavasti suudab Kaia tänase mängu võita ning edaspidiseid mänge näeme juba ETV vahendusel.
Marko Mihkelson ütles …
Margus, olen Sinu tähelepanekuga väga päri, kuigi ise ei jõua ka kõike jälgida:)
Marko Mihkelson ütles …
Just sain teada, et ETV 2 näitab tänast Kaia mängu!! Tubli Hanno ja Co.:)

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA