Riigikogu ja Nord Stream


Täna otsustasid Riigikogu kolme komisjoni - välis-, keskkonna- ja majanduskomisjoni liikmed algatada Eesti parlamendis avalduse eelnõu menetluse, mille kaudu väljendatakse väga selget protesti Läänemerre gaasitrassi paigaldada sooviva ettevõtte Nord Streami keskonnaohtudega ümberkäimise üle.

Loodetavasti leiab eettevalmistatud avalduse eelnõu juba kolmapäeval piisava hulga allkirju ning neljapäeval anname selle dokumendi ka Riigikogu menetlusse. Kogu küsimuse taga on eeskätt Nord Streami väga umbmäärane tähelepanu Läänemere keskkonnaprobleemide suhtes, mis on ehk kõige teravamad kogu Euroopa Liidus.

Nimetatud riskid pole sugugi meie ettekujutus, vaid teadlaste konkreetsed osundused, millele Nord Stream on andnud kas osalised või täiesti olematud vastused.

Kommentaarid

Ain Kendra ütles …
Avaldusi on juba tehtud ja tehakse veel. Milline on aga juriidiline võimalus miskit ette võtta?
Milliseid heakskiite, ehitusluba, finantseerimisotsust - või mida veel - takistada saab?
Anonüümne ütles …
Ma olen sama meelt. Muudkui protestid ja lobby. Juriidiliselt on vaja midagi ette võtta. Eesti on küll väike aga võrdne, hea võimalus maailmal seda respekteerida. Kusagile tuleb kaevata ja UNCLOSi kõrval tuleb arvestada muidki rahvusvahelist õigust (nt tavaõigus). Pange kokku motiveeritud leidlike rahvusvahelise õiguse spetside tiim ja nad varsti ütlevad teile, mida teha.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA