Mida arvab USA Eestist?


Ameerika Ühendriikide Senati välissuhete komitee andis täna omapoolse heakskiidu suursaadiku kandidaadile Eestisse. Austrias sündinud Michael C. Polt on USA karjääridiplomaat, kelle enam kui 30aastasel teenistuslehel on mitu väga olulist välislähetust, sealhulgas ka suursaadiku töö Serbias.

Tänasel kuulamisel Senatis andis Polt ülevaate sellest, millises seisus on Eesti ja USA suhted ning mida ta edendaks suursaadikuks saades. Toon vaid mõned omapoolsed rõhuasetused:

* over fifty years, successive US Administrations refused to acknowledge the Soviet Union's illegal and forcible occupation of Estonia

* Estonia is now modern, democratic and free-market success story

* Estonia never hesitated to join us in sending its sons and daughters into harm's way - be it in Afghanistan or Iraq - in support of our shared objectives

* I will work closely with U.S. and Estonian businesses to promote trade and create jobs in both our countries

* Estonia is also doing extraordinary things in information technology, and is eager to share and develop together with us new innovations to deter cyber crime, protect digital property and provide e-government solutions

* I will also support Estonia's commitment to finding solutions to its energy, health and social challenges (puhas energeetika, noorte AIDSi kontroll enne sõjaväkke minekut ja uue meedia kasutamine venelaste paremal kaasamisel Eesti ühiskonda).

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Mis jutt see aidsikontrollijutt on? Kas meil on vaja USA abi, et aidsiteste teha? Ja kas Kaitseväest on saanud mingi eriline aidsilevinemisekoht? Või ajab lp. suursaadik midagi segamini? Või ajab lp. riigikogulane midagi segamini?
Marko Mihkelson ütles …
Nii rääkis Polt. Eks siin väljendu mure AIDSi leviku pärast Eestis, mis pole kuigi olematu probleem.
Anonüümne ütles …
Mis siin siis nii keerulist on!
Kaitseväkke minnes läbivad noored tervisekontrolli - tavaelus seda ju paljud ei tee. Kui sinna lisada AIDS-i test, siis suureneb võimalus nakatunuid tuvastada.
Häda on selles, et nii vähesed Kaitseväkke lähevad.

Tõnu
Anonüümne ütles …
Selle "succsess story" kohta peab ütlema, et oleme pisut näppu lõiganud.
Ma loodan siiski, et tegemist on kasvuraskustega ja kunagi hakkavad ka meie juhid puude taga (loe -kasvunumbrite taga) metsa nägema.

Tõnu

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?