Üliõpilased kui rahvadiplomaadid


USA välisministeerium pakub üliõpilastele võimalust osaleda rahvadiplomaatias. Minu arvates on see väga hea idee, mida võiks järgida ka näiteks väike Eesti. Tegelikult on kogu rahvadiplomaatia valdkond meil pisut alaarendatud.

Rahvadiplomaatiat kõige laiemas tähenduses võiks meie välisministeerium julgemalt ja läbimõeldumalt praktiseerida, Ma olen päris kindel, et tulemused on tegelikult positiivsemad, kui me oskaks täna ette kujutada.

Kommentaarid

KT ütles …
rahvadiplomaatia pole meil mitte ainult alahinnatud, vaid suisa pahakspandud.

eks see ole ühest küljest ka arusaadav. sellise tegevuse juhtimine on keerukas ja näib väheviljakas. pealegi lammutaks rahvadiplomaatia kui nähtuse olemasolugi tunnistamine hinnalist ainuõigust, mida ametnikud arvatavad endal olevat.

teisalt aga eksisteerib rahvadiplomaatia nii ehk teisiti, soovitakse seda või mitte. ning üks paljudest tarkuseteradest kõlab - kui sa ei suuda mingit nähtust tõkestada, asu seda juhtima!
Marko Mihkelson ütles …
Karmo, minu arvates on just rahvadiplomaatia väikese riigi suur võimalus. Nõus, et sellega pole kuigi hästi tegeletud. Kindlasti on tõetera seal, kuhu viitad. Kuid see ei tähenda, et siin muutusi ei peaks esile kutsuma. Tegelen sellega väliskomisjonis:)

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?