Savisaare uskumatud unistused

Augusti lõpp on käes ning sisemise paugutamise aeg jälle tulekul. Täna uudiste pealkirju tootnud Keskerakonna konkurentsitu esimehe Edgar Savisaare arvamus, et Eesti poliitiline maastik on juba jagunenud kahe poliitilise jõu vahel, on küll rohkem huupi lajatamine või õigemini õlekõrrest haaramine.

Savisaare poliitinstintkid on teda ju kogu aeg tegelikult alt vedanud. Mõelgem kasvõi viimatisele "malemängule" Rahvaliiduga. Iseenesest piisavalt püsiva, kuigi viimasel ajal stagneerunud või hoopiski toetajaid kaotanud Keskerakonna soov luua kuvand kahe liberaalse erakonna (Kesk- ja Reformierakond on ju mõlemad ametlikult liberaalse maailmavaate esindajad) vastasseisust on konstruktsioon, mis ei kannata erilist kriitikat. See kõlbab rohkem turujutuks või oma toetajate hullutamiseks, kui passib nägemuseks Eesti sisepoliitilisest tulevikust.

Eesti kui meie lähinaabrite poliitiline ajalugu näitab, et pelgalt kaheparteisüsteem pole kuigi tõenäoline. Väikeriik oma sisemistes vastandumistes ning traditsioonides juba iseenesest toodab piisaval kogusel eriarvamusi, et nende kanaliseerimine ühte või kahte poliitvoolu pole eriti mõeldav. Pigem liigub Eesti traditsiooniliselt kolme maailmavaatelise poliitjõu tasakaalu otsingute suunas (näiteks Soome). Siin on pigem küsimus, kas Keskerakond suudab lähiaastatel vältida marginaliseerumist või nišistumist (osa venekeelsete elanike esindajana).

Ah jaa, veel üks pisiasi. Tänase SLÕhtulehe kaanefoto Tallinna linnapea"võimlemisharjutusest" tema erakonna verinoore peasekretärikandidaadiga kohe kuidagi ei kipu sisendama usku, et see erakond on üks Eesti tulevikujõude. Omaaegsete punalabrakate kõikelubatavusest võiksime juba ükskord üle saada...

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Eks Savisaare parteis käibki asi nii, et kohti jagatakse voodi kaudu. Primitiivne loomakari kus territoorium vaja märgistada :P

Antud pildil olev noorik sai siis parteisekretäriks või ei?
Anonüümne ütles …
Ширше надо мыслить, ширше ...
Вот ведь что пишет канадская
пресса о Путине ..
Надо же, совсем не в той тональности, что наши СМИ
---------
Не надо демонизировать Путина ("The Globe And Mail", Канада)
Кристофер Вестдаль (Christopher Westdal), 22 августа 2007
Как бы то ни было, наши страны обречены на партнерство в Арктике

Недавний спектакль, устроенный русскими на морском дне в точке Северного полюса, напоминает нам, что от географии никуда не денешься, и, плохо это или хорошо, нам с русскими не избежать партнерства в управлении обширными территориями нашей планеты, включая и большую часть гигантского арктического региона.

Уже из-за одного этого важность наших отношений трудно переоценить. Тем не менее освещение событий в России канадскими СМИ почти всегда соответствует 'линии партии': президент Путин проводит жестокий репрессивный курс во внутренней политике, а во внешней - агрессивно покушается на наши интересы.

Проблема с этой укоренившейся 'генеральной линией', - и весьма серьезная проблема, поскольку стереотипы играют важную роль, пугающие прогнозы порой начинают влиять на ход событий, а ставки в игре очень высоки - заключается в том, что она не соответствует истине, а точнее, полностью противоречит фактам.
Anonüümne ütles …
Peasekretärikandidaadina kaalutakse hoopiski Oleg Harlamovit.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA