Saksamaa euro-toetus on väga oluline


Saksamaa välisministri Guido Westerwelle tänane kiirvisiit Tallinna (foto: valitsuse pressibüroo) oli väga heaks ja vajalikuks täienduseks sellele positiivsele uudistereale, mis kinnistab rahvusvahelist teadmist Eesti euro-kõlbulikkusest.

Sisuliselt kordas Westerwelle üle selle, mida Saksamaa rahandusminister Wolfgang Shäuble oli mõned nädalad tagasi öelnud Berliinis IRLi esimehele Mart Laarile.

Viimastel päevadel on tulnud terve rida positiivseid signaale Eesti valmisoleku üle liituda euroalaga 1. jaanuarist 2011. Nii võttis rahandusvoliniku kandidaadi Olli Rehni esmaspäevase arvamise levitada näiteks ka The New York Times, kes varemgi on Eesti edusamme kiitnud.

Mida rohkem sarnast uudistausta meediasse jõuab, seda kindlam on ka võimalike investorite tähelepanu kasv juba enne tegeliku otsuse langetamist. Just see on üks olulisemaid eesmärke, mis aitaks meie majandust jõulisemalt taaskäivitada.

Saksamaa poliitiline tugi on tähtis mitte üksnes riigi enda mõjukust arvestades, vaid ka teataval määral seetõttu, et Frankfurtis asub Euroopa Keskpanga peakorter. Samas on väga oluline, et meie diplomaatilised püüdlused toetuse nimel ei raugeks, vaid vältaksid kuni lõplike otsuste tegemiseni juunis-juulis.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon ja rahanduskomisjon võtavad veel selle kuu lõpul kokku kõik meie europrotsessis tegutsevad jõud, et saada ülevaade hetkeseisust ning innustada eelolevatel kuudel neid vajalikke samme astuma, mis sõltuvad meist.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA