Iluuisutamine ja Eesti kuvand


Käimasolevad iluuisutamise Euroopa meistrivõistlused Tallinnas on minu arvates veidi suurema tähendusega, kui lihtsalt üks kena spordivõistlus. Pika ajaloo ning üle maailma sadu miljoneid huvilisi naelutava spordiala tippvõistluse korraldamine Eestis on loodetavasti alles algus teistele samaväärsetele üritustele.

Tõsi, suure (tele)publikuhuviga üritusi on Eestis varemgi peetud. Näiteks Eurovisiooni võistlus 2002. aastal. Kuid ometi on iluuisutamine oma mitmepäevase programmiga hea võimalus sööta sisse teadmist, et Eesti on võimeline väga heal tasemel korraldama maailma tippvõistlusi. Seda puhtalt sportlasi teenindava logistika kui ka teleülekannete poolelt. Viimasega sai ETV juba esimesel päeval suurepäraselt hakkama!

Loomulikult on sellel kõigel ju mitte üksnes spordipoolus. Eesti sarnasele väikeriigile on rahvusvaheliseks eneseteadvustamiseks piiratud võimalused ja ressursid. Olen sellel teemal siin blogis ka korduvalt kirjutanud. Samas on just meie kuvandilugu väga oluline tahk riigi välismajanduspoliitikas, selles, mille kaudu ning millise mulje abil levib teadmine Eestist. Sportlik ehk positiivne emotsioon on seejuures üks parim reklaamivahend.

Seega tuleb vaid tunnustada meie uisuliidu ja tublide treenerite-sportlaste tegevust sellise suurvõistluse kojutoomisel. Ma tean, et teisedki alaliidud on püüdlemas suuremate võistluste korraldamisõiguste saamist. Edukas nädal uisumaailmas lisab kindlasti vaid võimalusi selles suunas.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Marko, kas see vastab tõele, et sa käisid 2004. aastal Moskvas katsel Ühtse Venemaaga suhteid sõlmida? Laim või tasub uurida selle kohta? Eks poliitikudki ole oma maa visiitkaardid!
Tõnis Bleive
Marko Mihkelson ütles …
Tõnis, see on keskerakondlik laim. 2004. aastal olime Riigikogu väliskomisjoniga tõepoolest visiidil Moskvas, kuid mõistagi keskmes (kõigile teada, erinevalt Savisaare käikudest) Eesti-Vene suhted. Sellise laimu levitamine on viide sellest, milliseks võiks Eesti ühiskond muutuda, kui anda võimu sellistele kompleksides tegelastele.
Anonüümne ütles …
Kui laim, siis on pahasti. Kui tuleb välja, et keskerakondlased ikkagi ei ole kompleksides tegelased ja valitsedes suudavad kas või vähendada 100 000 hirmul ravikindlustuseta inimese hulka (epl.ee/artikkel/486538) ning leida kaitseminister, kes vähemalt ühe sambaga hakkama saab, on jällegi - usaldusega Sinu suhtes -halb.
Vahelduseks kulub ära vaadata iluuisutamist. Kes saab võimaldada oma silmaga vaatamist, kes leiab rõhuvate toimetulekumurede kõrvalt aega telekat vaadata. Siin peab ikkagi tunnustama Edgar Savisaart EM-i korralduskomitee esimehena; vahest tema venelaste ning Venemaa tundmine ja suhted ei tulnud ka siin kahjuks!
Veel üks ebaselgus, millest ei Kesknädal ega päevalehed kirjuta: mis sai Sinu 'uskumatu ämber' etteheitest Rein Langile. Jäi laimuna lehvima või lahendasite selle küsimuse isiklikult ning võimuliidukaaslastega?
Tõnis
Marko Mihkelson ütles …
Mis puudutab tööpuuduse teemat, siis siin on oluline rõhutada ka seda, et viimase poole aasta jooksul on juurde tekkinud umbes 30 000 uut töökohta. Eesti Panga andmed. Alles hiljuti ütles üks Tulika taksojuht, et neil autosid küll, kuid tööle tahtjaid pole.

Markovi viisaskandaali teemadel olen aga endisel seisukohal.
Marko Mihkelson ütles …
Lihtsalt üks teemakohane viide: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/01/20/AR2010012002033.html
Anonüümne ütles …
Musta huumori sõpradele pakub viidatud artikli algus küll nalja -
TALLINN, Estonia -- The Russians are back.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA