Allveelaev "Nerpa" salapärane õnnetus

Laupäeva õhtul Jaapani merel viibinud tuumaallveelaeval "Nerpa" toimunud ohvriterohke õnnetus näitab, kui vaevaliselt kulgeb idanaabri relvajõudude moderniseerimine.

Antud juhul on reaalselt tegemist väga vana "raua" elluäratamiskatsega, sest "Nerpa" (K-152) ehitamist alustati juba 22 aastat tagasi. Seejuures alles eelmisel nädalal tegi "Nerpa" oma esimese sukeldumise.

Iseenesest on 1976. aastal seeriatootmisse läinud kolmanda põlvkonna tuumaallveelaevad ("projekt 971") väga heade näitajatega. Tegemist on maailma ühe müravaiksema allveelaevaga, mida teatud tingimustes pole võimalik vastasel avastada. Kes tahab rohkem lugeda nii "Nerpa" kui selle põlvkonna tuumaallveelaevadest, leiab lisainfot siit.

Pole välistatud, et "Nerpa" peaks käigukatsetuste järel minema hoopiski India mereväe koosseisu nime all INS Chakra. Venemaa ja India sõlmisid neli aastat tagasi tuumaallveelaevade tarneleppe 650 miljoni dollari ulatuses ning selles räägiti just Akula II (ehk projekt 971) tüüpi alustest.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
tere,
Missugusest allikast saaks rohkem infot gruuisa sõja kohta? pean silmas mõlema apoole kaotusi tehnikas ja elavjõus, taktikat, sõjategevuse analüüsi jne
Marko Mihkelson ütles …
Selle viite Gruusia kohta saab varsti. Aga allveelaeva kohta veel: http://www.robertamsterdam.com/2008/11/grigory_pasko_russian_nuclear.htm#more

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?