Putin tuleb tagasi 12 aastaks?

Medvedevi eilne ettepanek muuta konstitutsiooni ning pikendada presidendi ametiaega kuuele aastale kõlab kui eeldatava tagasitee sillutamine Vladimir Putinile. Raske uskuda, et Medvedev siin enesekeskselt käitub.

Juba enne kevadisi presidendivalimisi ennustati, et Medvedevi üheks esimeseks ülesandeks saab presidendi ametiaja pikendamine. Nii saaks Medvedevi järglane, teoreetiliselt olla ametis ühtejagu vähemalt tosin aastat.

Selliselt laheneks ka ammuräägitud probleem konstitutsiooni muutmisest, mida Putin nii väga tagasi lükkas. Nüüd siis on algatus kõige kõrgemal tasemel tehtud ning sama hea, kui juba ka heaks kiidetud. Ka parlamendile pakuti ju aastat juurde. Sellega oleks aga tehtud veel üks samm autoritaarsema valitsemiskorra tugevdamiseks Venemaal.

Medvedev tegi küll pisikese noogutuse kodanikuühenduste ja väikeparteide suunas ning rääkis korruptsiooni ja bürokraatia vastu võitlemisest, kuid paraku on need pigem retoorilised ilustused kui tegeliku tegevuse eesmärgid.

Kommentaarid

yugo ütles …
Njaa. Seda oligi arvata, et asjad nii lähevad. Mulle meenus, mida ütles üks koalitsioonierakonna poliitik, kui ta käis ühes koolis kõnelemas. Seda ei tasu võtta täie tõena, ent mõtlema paneb see siiski - Putin sureb presidendina ja mitte sellel ametiajal (ta ütles seda veel siis, kui Putin president oli).

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?