Kes maksab "Öisele vahtkonnale"?

Ma poleks sellest küsitlusest teadnudki, kui Eesti ajakirjandusvabaduse "lipulaev" rus.delfi.ee poleks täna sellest kirjutanud. Nimelt on "Öise vahtkonna" aktivistid võtnud ette elanike küsitluse, millega püütakse kõige muu hulgas teada saada, kas nad tahaksid näha Eestis "territoriaal-administratiivset vene autonoomiat"?

Seda küsimust on nädala jooksul esitatud nii Tallinnas Lasnamäel, Kohtla-Järvel kui Narvas. Väidetavalt olla inimesed aktiivselt küsimustele vastamas. Mis on vastused, me täna ei tea. Kuid ürituse meeleolu ja suunitlus jätavad vähe kahtlusi, milline on tulemus.

Eesti on demokraatlik riik ning erinevalt Venemaast võivad siin tegutseda kõik seadusi järgivad vabaühendused. Ka "Öisel vahtkonnal" on kindlasti oma koht, kui ta oma tegevusega ei riku seadusi.

Ometi tekib minul vabariigi kodanikuna küsimus, miks peaks see ühendus vähemalt küsimuse kaudu taotlema toetust "territoriaal-administratiivse vene autonoomia" loomisele Eestis. Mis oleks sellise sammu eesmärgiks? Kas Eesti elu edendamine? Kas siin elavate inimeste elujärje parandamine? Või hoopis Eesti sisemise stabiilsuse lõhkumine? Või kogunei eelduse loomine Venemaa tegevuseks a la Lõuna-Osseetia? On ju Venemaa president lubanud sõja jõuga kaitsta kõikide Vene kodanike väärikust, kus iganes nad ei elaks.

Ma ei tea, kes seisavad "Öise vahtkonna" selja taga. Kuid miskipärast ma ei usu, et Klenski ja Linter lihtsalt niisama tuult tallavad. Loomulikult on nad pidevas tähelepanu-näljas, kuid sellise rõhuasetusega aktsiooniga tekib paratamatult küsimus: kes on tegelikult nende leivaisad ja mis on nende taotlused?

Eriti groteskne on see ÖV pisiaktsioon ajal, mil meie valitsus püüab meelitada seni kodakondsust mitte taotlenud inimeste poolehoidu. Ma pole kindel, kui edukas see kampaania olema saab. Eriti teadmises, et riik eelistab avalik-õiguslikule ringhäälingule võõramaist kanalit. Uskumatu!!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Lausa uskumatud küsitlused!

Kas sa tahaksid Vene autonoomiat?

Äkki on see vene meedia poolt tehtud tagasiside, et kas vaadatakse ikka vene kanaleid hoolega ning kuidas see on vene meedia vaatajaid eestis ka mõjutanud?

Mingi statistika.

Mina arvan nii.
Anonüümne ütles …
Jah, aga kas sellel "võõramaisel kanalil" ei ole mitte reaalset vene soost vaatajaskonda, erinevalt kiidetud avalik-õiguslikust?

Kui tõsiselt rääkida, siis ajab iiveldama see pidev "tegevuse matkimine". Välispoliitika matkimine. Majanduspoliitika matkimine. Venekeelse kogukonna teavituse matkimine - ja just seda oleks ETV-s venekeelsete saadete tegemine. Töö oleks justkui tehtud, kellelegi midagi ette heita ei ole, aga kasu ka midagi pole.

Välispoliitika matkimine on muidugi täiesti eraldi teema, mille heaks kirjeldavaks näiteks on Välismääraja saade, kus käivad regulaarselt teatavad venevastased üheteemahüsteerikud. Kreml seda, Gruusia teist, Nordstream kolmandat. Eesti kuulajaskonnale selliste mantrate lõputu kordamine ei ole vist liiga konstruktiivne tegevus?

Õnneks on muidugi olemas dipl. korpus, kes tegeleb ka reaalse välispoliitika teostamisega, mitte koduõuel rusikatega vehkimisega.

Aga seda juttu ei pea muidugi tähele panema, sest eks ole tegu ju "anonüümse netikommentaariga" :) Tegelikult on kõik kõige paremas korras!
Anonüümne ütles …
Ma aina imestan meie poliitilist naiivsust. Paistab et kõik ainult
konsateerivad fakte. Ma ei tea millega tegeleb kaitsepolitsei, millega
politsei, ei tea. Kindlast aga tean et nii öise vahtkonna, kui ka nende
greorgi ja vene lippudega lehvitajatel on oma kindel plaan, täpne
tegevuskava, põhikiri, nad saavad pidevalt küll e-maili pidi kui ka
sms-i pidi juhtnööre mida teha, kuidas teha, mul on paar sellist
tuttavat kelle info vahetuse peale olen puht juhuslikult sattunud. Ma ei
mõista miks neile närakatele kes Tallinna lammutasid nii väiksed
kohustused kui karstused määrati, ei mõista miks politsei ainult käsi
laiutab. Kõige rumalam on siinkohal ilmselt urve palo ajuvabad
esinemised ja keskerakond kogu täiega. Üldse on see eesti elu kuidagi
naljakas.
Anonüümne ütles …
no marko võiks netti kasutada ,seal ju pilt mingi furgooniga kust papp tuleb mingi linariidi firma lineaworld.eu vist.vaata selle lehte.
Anonüümne ütles …
KAPO peaks tegudele asuma!
Anonüümne ütles …
Kas mul tavakodanikuna on õigus pöörduda KAPO poole, et KAPO algataks notsnoi pozori vastu kriminaalasja seoses Eesti põhiseadusliku korra, territoriaalse terviklikkuse ja iseseisvuse vastu suunatud organiseeritud tegevusega?
murry ütles …
Venemaal on vaja hakata tegutsema, Medvedevi tänane avaldus Washingtonis ja väga tugev majanduslik kriis Venemaal - on vaja tähelepanu kõrvale juhtida omadelt probleemidelt, tõenäoliselt sattuvadki löögi alla endised NL vabariigid - olukord kipub üsna tõsiseks minevat. Antud ärgitajate grupp tuleks n.ö. kahjutuks teha.
Anonüümne ütles …
Hr. Mihkelson,
Kahju, et teie positsiooniga inimesed saavad Eestis toimuva kohta infi lehtedest, aga mitte teatud riigistruktuuride kanalitest.
Kui tõesti nii on siis pikka iga sellele riigile anda ei saa.
Anonüümne ütles …
See autonoomia asi öeldi venemaal esimest korda välja Kosovoga seoses, et "siis võib ju eestis kah". Mingi peterburi kommunist.

Teema jätkus mõne aja pärast libauudisega iseseisvunud vene talumatsidest.

Nüüd on see küsitlus.

Järgmisena tuleb selline väike demonstratsioon.

Siis tuleb väike provokatsioon.

Siis suur...
Anonüümne ütles …
Vene luures nimetatakse sellist tegevust aktiivmeetmeks ning sellega tegeleb SVR-is eraldi osakond. Lihtne!

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?