Vene-Läti piirilepe ja meie

Venemaa Riigiduuma tänane otsus ratifitseerida kevadel sõlmitud Vene-Läti piirilepe on kindlasti positiivne uudis. Vene-Balti suhetes on probleeme lihtsalt nii palju, et iga kasvõi väikegi samm suhete normaalsuse suunas on vaid tervitatav.

Ometi on pisike küsimus ikkagi üleval, sest Läti konstitutsioonikohus pole oma hinnangut selle leppe vastavusele riigi põhiseadusega veel andnud. Kui hinnang peaks olema negatiivne, siis nii mõnigi Läti poliitik võib sattuda tugeva sisemise surve alla ja leppe saatus võib jääda lahtiseks. Kuid sellel on ilmselt väike võimalus.

Kuigi otsati võib Läti poliitikute (ka hea tuttava välisminister Artis Pabriksi, pildil) mõningatest väljaütlemistest tunda soovi muuta retoorikat Venemaa suunal oluliselt järeleandlikumaks, ei usu ma sellesse, et Balti riikide vahele on võimalik liiga lihtsalt kunstlikke lõhesid tekitada. See oleks illusoorne nii ühelt kui teiselt poolt, millel poleks kuigi pikka iga.

Mis aga puutub Vene-Eesti piirilepingusse, siis siin on seis selge. Riigikogu on leppe ratifitseerinud ning president selle ka välja kuulutanud. Paraku on aga Venemaa oma emotsionaalses reageeringus loobunud leppel oma allkrija tunnustamisest. Loodetavasti siiski annavad eelseisvad Venemaa parlamendi- ja presidendivalimised piisavalt võimalusi küsimuse juurde naasmiseks ning lepete lõplikuks jõustamiseks.

Lihtsalt meeldetuletuseks, et kuigi piiri formaliseerimine on tähtis kõigile naabritele, pole selle puudumine olnud takistuseks ei meie liitumisele Euroopa Liidu ega NATOga ning lähikuudel ka Schengeni viisaruumiga.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Lenta.ru: Новости: http://lenta.ru/news/2007/09/05/mistake/
05.09.2007, среда, 18:40:32

B-52 пронес ядерные боеголовки через всю территорию США

Американский бомбардировщик B-52 из-за ошибки военных пересек всю территорию США с ядерными боеголовками на борту.

Самолет вылетел из Северной Дакоты на границе с Канадой и приземлился в Луизиане, на берегу Мексиканского залива.

Ракеты с ядерными зарядами были подвешены к крыльям бомбардировщика, сообщает USA Today.

Всего на борту B-52 оказались пять крылатых ракет. Каждая из них может нести ядерный заряд мощностью до 150 килотонн.

Для сравнения, атомная бомба "Малыш", сброшенная на Хиросиму, имела мощность 20 килотонн.

Тот факт, что на борту B-52 находятся ядерные ракеты, выяснился только после посадки самолета.

Перелет занял примерно три с половиной часа.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA