MRP erutab venemaalasi

Eelmise blogiloo jaoks netis pisut ringi liikudes leidsin meilegi väga huvitava avaliku arvamuse küsitluse tulemused. Levada Keskuse äsja korraldatud usutluses küsiti enam kui 1600 venemaalaselt: kas oleks vaja laialt valgustada neid sündmusi, mis järgnesid Molotov-Ribbentropi pakti sõlmimisele.

Vastused olid vähemalt mulle päris üllatavad: 59 protsenti vastanutest arvas ühel või teisel viisil, et MRP järelmõjude laiem tutvustamine on vajalik. Vaid viiendik olid veendunud, et ajaloos sebimine polevat mõttekas. Ja ainult 7 protsenti ei teadnud Balti riikide okupeerimisele viinud paktist mitte midagi.

See on minu arvates väga oluline uudis. Eriti kontekstis, kus Venemaal on püütud massimeelsust kujundada dogmaatilise ajalootunnetuse pealesurumisega. Alles hiljuti tuli Riigiduuma spiiker Grõzlov välja arvamisega, et "Nõukogude rahva suure võidu" kahtluse alla seadmise peaks kriminaliseerima.

Igatahes on see küsitlus vajalik meilgi meelde jätta. Kui keegi Venemaa eliidist peaks MRPd kuidagi tähtsusetuks pidama, siis räägib see küsitlus hoopis teist keelt. Ja rahva sõna on püha, nagu teavad Kremli PR-geeniused.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
iseenesest ju tore tähelepanek, ent järeldus tekitab mulle muret. isegi kui PR-inimestel tekiks tahtmine rääkida MRP-st, leitakse selleks kindlasti just see neile sobiv vaatevinkel. musta valgeks rääkimine ei ole neile raske...
Anonüümne ütles …
Putin mainis oma vastuses Astrid Kannelile ükskord MRPd. Aga selles võtmes, et kui MRP on hukka mõistetud, siis extra okupatsiooni eest vabandama ei pea.

See oli see kurikuulus pressikonverents.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA