Tapmine svastika märgi all - Venemaal

Ajal, mil Venemaa esitab päevast päeva alusetuid ja laimavaid süüdistusi Eesti aadressil, justkui siin oleks tegu fašismist nõretava riigiga, võtab võõraviha idanaabri juures üha koletumaid mastaape.

Täna hommikul leidsin erinevaid uudiskanaleid lugedes osunduse videole, millel on väidetavalt üles võetud "Vene Natsionaalsotsialistliku Partei operatsioon kahe Dagestani ja Tadžikistani kolonisaatori arreteerimisest ja hukkamisest".

Videot näinud ajakirjanikud kirjeldavad seda, kui üht jubedamat ülesvõtet, mille kõrval isegi omaaegsed Tšetšeenia videod pidid kahvatuma. Ühel ohvril lõigatakse hõike "Elagu Suur Venemaa" saatel pea otsast, teine lastakse kuklalasuga maha.

Seejuures on veelgi hirmutavam asjaolu, et LiveJournali ühel blogiaadressil avaldatud videole jäetud kommentaarid ülistasid "Suurt Venemaad" ja kiitsid tegu takka.

On muidugi võimalus, et tegu on mingisuguse provokatsiooniga, kuid paraku räägivad viimaste aastate üha sagedasemad rahvuslikul pinnal motiveeritud tapmisjuhtumid seda keelt, et tegemist võib olla ka autentse dokumendiga.

Igatahes seisab Venemaa õiguskaitseorganitel ees tõsine töö selle juhtumi kõigi asjaolude väljaselgitamisel. Viimane peaks olema eeskätt Venemaa enda huvides, sest sellised koletud juhtumid peaksid olema väga tõsiseks hoiatuseks võimalikest tulevikuarengutest.

Nii või teisiti väärib võõraviha kasv ja sellest tulenevad ohud Venemaal tõsist rahvusvahelist tähelepanu. Loodetavasti ei jää see tähelepanu alt välja ka Euroopa Nõukogu Parlamentaarsel Assambleel, mille president Rene van der Linden nii aktiivselt fašismi ilmingute vastu seisab.

Kommentaarid

Arnold Leipzig ütles …
Marko, ära pelga oma blogis selliste inimeste kohta kasutada sõna "fašist". Isegi kui see ei ole mõisteliselt õige.
;)
Olev ütles …
Parim kaitse on rünnak. Miks Eesti Riigikogu eilsel istungil ei võtnud vastu etteheitvat nooti Venemaa valitsuse jätkuvale natsipoliitikale millele isegi videomaterjal tõestuseks olemas on?
Risto ütles …
huvitav kas too natsikütt, kes Eesti sihil pidevalt sõrme vibutab Venemaa kohta ka midagi öelda julgeb. :)

Ja miks Eesti propaganda ministeerium Vene vastast propagandasõda ei alusta?
Eva ütles …
Arnold Leipzigile:
Fashist ei ole ikka päris õige termin. Fashism oli Itaalias ja natsionaalsotsialism Saksamaal. Venemaa mõistes on fashism ikkagi hilisnõukaaegne termin (et mitte kasutada natsionaalsotsialismi, mis võiks heita varju sotsialismile kui sellisele).
Minu arvates muudaks Venemaa retoorika ülevõtmine meid temaga samasugusteks.
***
Kindlasti tuleks seda tapmisjuhtumit uurida (iseasi, kas see võimalik on) ja juhul kui tegu on tõestisündinud looga, ka Euroopas laiemalt rääkida. Muidugi ei tasu asjaga liiga kaua venitada, sest vana uudis ei huvita enam suurt kedagi.

Tervitades,

Eva-Maria Artus
Anonüümne ütles …
Eelmistes kommentaarides (nagu ka viimasel ajal mujalgi) on arutelu sellest, et Eesti peaks vastupropagandaga tegelema.

Kui põhimõtteliselt olen nõus, et proaktiivseid informatsiooni levitamise samme tuleks astuda, ometi on siin vägagi oluline aspekt, mida silmas pidada: Eesti on läänelik demokraatlik riik ja jumal tänatud ei ole meil propagandatalitusi, kus päevast päeva ametnikud emotsionaalselt ja demagoogiliselt löövamaid taktikaid välja töötavad - a la kuidas RETOORILISELT tõestada, et Venemaal on justkui KA fashismi.

Siin on suhteliselt asjakohane vanasõna - pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad... Elik peame küll jõuliselt selgitama oma positsiooni ja ehk osutama ka VF probleemile EL-s, kuid ma ei usu nö vastulöökidesse ja kampaaniatesse, pigem isegi oleks see VF propaganda suurvõit, kui Eesti välisministeerium pühendaks igapäevase diplomaatia asemel emotsionaalselt mõjuvate sõnumite välja töötamisele...
tambet ütles …
Need Vene natsid tunnevad end üsna vabalt, kui nende veebisaiti lugeda.
Eestilgi oleks õige tõstatada küsimus, miks üldse Vene võimud võimaldavad sellistel organisatsioonidel tegutseda?
Marko Mihkelson ütles …
Toomasele: Sinuga suuresti nõus. Palja vastutegevusega Vene propagandale me kaugele ei jõua. Seepärast olengi rääkinud/kirjutanud ja ka samme astunud, et meie tegevus oleks võimalikult läbimõeldum lähtuvalt Eesti kuvandi tervikpildist. See ei sisalda ju ainult nn Vene-probleemi. Pole aga nõus arvamisega, et demokraatlik riik peaks vaatama käed rüpes, kuid mittedemokraatlikud riigid vabade ühiskondade nõrki kohti ära kasutavad.
Tiamsuu ütles …
Video avaldajale/levitajale panid miilitsad käpa peale, nüüd uurivad poisi sidemeid natsigruppidega.

LJ kasutajate kantseldamisega neil kogemust on - alles hiljaaegu vahistati üks kes teatas et miilitsad võiks end põlema panna.
Anonüümne ütles …
mida sa natse sõimad,see oli fsb kes selle video tegi ,et rahvuslasi täis teha lääne silmis.rongi asi oli ka raudeselt nende dela.ikka ja alati igal pool rahvuslased süüdi.see ongi operatsioon valimised.
ajuvabad nashid pannaxe paika:
http://www.youtube.com/watch?v=ceiv7Ijxsso
Anonüümne ütles …
Olen Mihkelsoniga ühelmeelel! See annab tunnistus venemaa süüdimatult mõrvarliku etteaste. Nii et kui plaanisid venemaad külastada siis soovitaksin teil seda videot vaadata. Ütlen ausalt et pole isegi nii rõvedat tapatalgu ka õudusfilmis näinud. See video meenutab (Talibaadi Terrori rühmituses), kus tükeldakse tsiviilelaniku.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA