Häkkerid russofoobide vastu

Rahvusvahelise IT-turbe kompanii VeriSign allüksus iDefence avaldas selle aasta jaanuaris oma järjekordse riskianalüüsi, käsitledes seekord Venemaa IT-sektorit ning seda ümbritsevaid probleeme ja ohtusid. 49leheküljeline ülevaade on päris hea lugemine nendele, kes ehk detailideni pole kursis IT-sektori olukorraga Venemaal.

President Putin on hiljuti kuulutanud, et Venemaa soovib saavutada aastaks 2015 juhtivat kohta IT-maailmas. Selle üheks sisuks peaks saama riigi internetiseerimine. Loodetavasti käib selle programmiga kaasas ka karmim suhtumine häkkerlusse ning küberkuritegevuse vastu võitlemisse.

Raporti materjalide põhjal saab aga teha järelduse, et kuritegelik või huligaanne häkkerlus on kohati lausa riigi huvides tegevus, kui see puudutab Venemaa vastase hääle mahasurumist.

Venemaa Riigiduuma julgeolekukomisjoni liige Nikolai Kurjanovitš (Žirinovski fraktsioonist) väljastas 21. märtsil 2006 tänukirja häkkerile, kes kolm korda ründas Jeruusalemmas asuvat veebikülge http://www.evrey.com/. Nojah, siit veel ka kinnitus sellele, et antisemiitlik tegevus on võimude poolt heaks kiidetud ja tagant õhutatud.

Kriminaalse iseloomuga tegevust toetas Kurjanovitš järgmiste sõnadega (vabatõlkes):

„21. sajand on informatsioonisajand. Selline inimtegevuse osa nagu internet muutub üha olulisemaks, vajalikumaks ning samas ka ohtlikumaks. Internetis on omad seadused, omad reeglid, seal toimub pisut teine elu kui reaalsuses. Ja varsti hakkavad konfliktid aset leidma mitte avalikel võitlusväljadel, vaid küberruumis informatsiooniliste sõdurite – häkkerite abil. See tähendab, et väike rühm häkkereid on tugevam, mitmetuhande pealine relvastatud sõjavägi.

„Slaavi Liidu” informatsiooniosakond tõestab omal näitel, meie – tõelised informatsioonilised inkvisiitorid, kes on halastamatud Vene rahva vaenlaste vastu, on alati valmis lööma karistava mõõga russofoobide ja terroristide pea pihta, kes õhutavad rahvustevahelist vaenu ja viha.”

Huvitav, kas Riigiduuma on väljastanud tänukirja ka Eesti vastu korraldatud küberrünnakute toimepanijatele?

Kommentaarid

Sten Hankewitz ütles …
Loogiline.

Nõukogude Liit toetas alati Iisraeli-vastaseid Araabiamaid nii sõjaliselt kui moraalselt, KGB koolitas välja araablastest terroriste jne.

Nüüd ongi jõutud selleni, mida Kurjanovitš ka ütleb, et konfliktid hakkavad aset leidma (või õigemini leiavadki juba) küberruumis häkkerite abiga. Ja Venemaa jätkab endiselt Iisraeli-vastaste toetamist.

Ega terroriorganisatsiooni Hamas Moskvasse kutsumine polnud niisama viisakusavaldus.
Marko Mihkelson ütles …
Stenile: eks ajalugu kipu ikka aeg-ajalt korduma. Ning kuna tänase Venemaa üks mudelajastutest olid 1970ndad, siis eks ka välispoliitilises tegevuses tuleb juuretisi otsida sealt. Sinu poolt toodud viidetele võib lisada näiteks Venemaa tuumamängud Iraaniga, relvastuse tarnimine Süüriale ja Iraanile ning gaasikartelli loomis kava. Nüüd siis veel ka kübertegevus.
Sten Hankewitz ütles …
Ajalugu kipub korduma jah.

Meenus, et kui Arafat mõned aastad tagasi suri, siis ma otsisin ajakirjanikuna tema kohta igasugust infot ja jõudsin kodanikuni nimega Ion Mihai Pacepa, kes juhtis kunagi Rumeenia salateenistust.

Väike väljavõte toonasest EPLi uudisest:

"Kunagine Rumeenia luurejuht Ion Mihai Pacepa, kõrgeim luuretegelane, kes eales põgenes kunagisest Nõukogude blokist läände, kirjutas 2002. aastal Wall Street Journalis, et poleks üllatunud, kui Arafat jääks samasuguseks terroristiks, nagu tema teadis teda ajast, mil oli Rumeenia välisluureteenistuse direktor. “Ma olin otseselt seotud Arafatiga 1960ndate lõpus, päevadel, millal teda rahastas ja temaga manipuleeris KGB,” kirjutas Pacepa. “Kindral (Aleksandr) Sahharovski palus meil Rumeenia luures aidata KGBl tuua Arafat ning mõned tema võitlejad salaja läbi Rumeenia Nõukogude Liitu, et neid seal õpetada ja treenida. Samal aastal manööverdas Nõukogude Liit nii, et Arafat nimetati PLO esimeheks, sellele aitas avalikult kaasa Egiptuse valitseja Gamal Abdel Nasser.” “Kui ma esmakordselt kohtusin Arafatiga, olin ma šokeeritud tema ja ta KGB õpetaja ideoloogilisest sarnasusest. Arafat rääkis nagu katkine plaat, et Ameerika “imperiaalne sionism” on “maailma marutõbine koer” ning et selle marutõbise koeraga pole muud võimalust, kui ta tappa.” Pacepa kirjutas muuhulgas, et Arafat ja tema KGB kaaslased valmistasid ette meeskonda, mida juhtis Arafati peamine asetäitja Abu Jihad, võtmaks pantvangi USA diplomaate Sudaanis Hartumis. Sellega nõudis Arafat USA presidendikandidaadi Robert Kenney mõrvanud palestiinlase Sirhan Sirhani vabastamist, kirjutas Pacepa."

Ja tegelikult oli "imperiaalse sionismi" vastu võitlemises Arafat suhteliselt marginaalne terrorist, vähemalt globaalses plaanis. Jääb vaid üle arvata, milliseid tegelasi ja kui kõrgelt KGB omal ajal haris ning praegune FSB edasi koolitab, et tollesama "imperiaalse sionismi" või kurat teab mille vastu võidelda. Ja kui palju surmasid võib tegelikult N-Liidu/Venemaa arvele kirjutada.
Marko Mihkelson ütles …
Pacepa on tõesti põnev tegelane. Ka minu ühes varasemas blogiloos (http://markomihkelson.blogspot.com/2007/01/surmaga-venemaalt.html) on tema mõtteid võimalik lugeda.
Anonüümne ütles …
ei tasu sõimata ainsat normi riigiduuma liiget(tüüp ausalt tunnistab et on natsionalist).see mees esineb tihti saadetes,ja saab aru et ukrainas pole vaja vene marsse korraldada(erinevalt nashidest ja mingitest euraasia liidu ajukääbikutest) ja slaavi liit eesti vastu ei tee rünnakuid,nad teevad inimõiguslaste ja antifaade ning musulmanide vastu nagu ntvmiris ükskord näitas.vaata youtubest nende videosid.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA