Palju õnne, Ene!

Just mõned minutid tagasi lõppes Riigikogu XI koosseisu esimene istung. Kõrvuti presidendi kõnega oli selle vaieldamatuks tähthetkeks Ene Ergma valimine Riigikopgu esimeheks 91 (!) poolthäälega. Sellist toetust pole kogenud seni ükski varasem Riigikogu juhataja. Tubli Ene ja palju õnne Sulle!

Mis aga puutub presidendi kõnesse, siis selles oli minu jaoks kaks väga olulist osundust. Esiteks peaks Riigikogu tõepoolest üle saama sellest kahtlusevarjust, et tegemist on justkui koalitsioonivalitsuse templijäljendiga. Mõistagi ei pea parlamendi enamus muutuma Stenbockile opositsiooniks, kuid kainet arutelu ning valitsuse sammude jälgimist eri valdkondades peaks komisjonid tõsiselt võtma. Ja seda mitte ainult opositsiooni survel.

Teiseks on väga tähtis ka see, et kujunenud unikaalses olukorras (uus president, parlament, valitsus ja kaitseväe juhataja) saaks selgeks vaieldud ja ära otsustet käsuliinide küsimus Eesti kaitseväe juhtimises. See vägikaikavedu ei ole ühele normaalsele NATO riigile küll kohane.

Ja veel. Tänasest siis selge, et selles Riigikogu koosseisus tuleb endal võtta vastutus Euroopa Liidu asjade komisjoni juhtimisel ning väliskomisjoni liikme töös.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
ja vähem paranoiat Venemaa suhtes, palun!
Marko Mihkelson ütles …
Anonüümsele: kahjuks ei tea, kes sa oled ja mida paranoia all silmas pead. Pigem loodan, et sa ei loo ise illusioone asjadest, mida pole olemas. Venemaa suunal aga jätkame joont, mille lõppeesmärgiks on saavutada heanaaberlikkusele ning partnerlusele rajatud suhted.
Anonüümne ütles …
Palju õnne Teile!
Loodan siiralt, et meil õnnestub oma olukorda (venemaa peksupoiss) EL rohkem selgitada.
KT ütles …
jõudu ja jaksu vahelduseks EU-liini ajada pole ju ka paha, pisuke värskendus :)

ja pea meeles minu pisukest palvet (RSR), eks!
Marko Mihkelson ütles …
Waasale ja Karmole: tänud. EL liin on tõesti heaks vahelduseks ehk jätkuks senitehtule. RSRi palvet pean meeles ja annan niipea märku, kui komisjonid koos.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA