Nüüd siis selgus majas

Tänasest on siis minugi lõplik staatus uues Riigikogus paigas. Pärast juba liigagi pikale veninud pausi pidas Euroopa Liidu asjade komisjon täna ennelõunal oma esimese istungi, valides selle esimeheks siinkirjutaja ja aseesimeheks Rahvaliidu saadiku Ester Tuiksoo.

Kes ei tea, siis Euroopa Liidu asjade komisjon on Riigikogu selleks alatiseks komisjoniks, mille kaudu liigub sisuliselt kogu Euroopa Liidu seadusandlus ning kelle pädevuses on kinnitada poliitiliselt siduvana Eesti positsioonid kas eelnõude või siis ministrite kohtumiste päevakordade suhtes.

Tegelikult juba 2003. aastast juurutet koostöö valitsuse ja parlamendi vahel on tänaseks edukalt toimiv, mistõttu tänud eelkäijatele Rein Langile ja Kristiina Ojulandile.

Lisaks kahele nimetatule (esimees Mihkelson ja aseesimees Tuiksoo) kuuluvad komisjoni veel ka Enn Eesmaa, Raivo Järvi, Aleksei Lotman, Sven Mikser, Keit Pentus, Hanno Pevkur, Rein Ratas, Urmas Reinsalu, Mailis Reps, Taavi Rõivas, Evelyn Sepp, Liina Tõnisson ja Taavi Veskimägi.

Tegelikult näitas juba tänane esimene koosolek, et komisjonist kujuneb Eestis Euroopa Liidu küsimusi poliitiliselt koondav, sõeluv ja ideid pakkuv kogu. Teen igatahes omaltpoolt selleks kõik, mis vajalik.

Samaaegselt Euroopa Liidu asjade komisjoni juhtimisega jätkan tööd ka väliskomisjoni liikmena.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Teenistus toob au, kui mees on väärt. ;) Ega's muud, kui jõudu ja edu!
Marko Mihkelson ütles …
Tänud Kristjan!
Anonüümne ütles …
Joudu sulle ja komissionile ka!:)

Lugesin hes meelega sinu on-line interview delfile. Minu viimane tekst eesti-vene suhete kohta on ilmunud EPL-is siin: http://www.epl.ee/arvamus/382578

Kirjutasin ka paar korda vene Delfis, aga kommentaarid on seal nagu prugikastist voetud...:)
Marko Mihkelson ütles …
Tänud Anton sullegi! Nagu ikka, sinu seisukohad on kainelt head!
Anonüümne ütles …
täitsa õudne, tuiksoo aseesimees?! Teie sobite ideaalselt(kuigi väliskomisjoni eesotsas oleks ideaalne), kuid Tuiksoo... kohutav!
Anonüümne ütles …
Kuidas küll see vanatüdruk aseesimeheks valiti. Nõus eelneva kommentaariga kohutav lugu jah
jõudu Teile Marko nii tööks kui ka eneseupitajast vanapiiga harimiseks

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA