Kas Tallinnasse tulevad ždanovid?

Nendel hetkedel maandub Tallinnas Estonian Airi hommikune Moskva lend, kust peaks maha astuma Riigiduuma delegatsioon eesotsas veteranide komitee esimehe Nikolai Kovaljoviga (pildil).

Kõik oleks ju kena, kui delegatsiooni siiasõit aitaks kaasa pingelise olukorra leevendamist. Kardan, et see siiski teenib teisi eesmärke. Vahetult enne lennukile asumist ütles FSB eksdirektor Kovaljov uudisteagentuurile RIA Novosti, et Eesti valitsus peab tagasi astuma ning Tõnismäe monument tuleb taastada selle originaalsel moel. See on kõige otsesem sekkumine Eesti siseasjadesse.

Arvestades Tallinnas levivaid jutte rahutuste jätkumisest lähemal ajal võib delegatsiooni siiakäik tegelikult suurendada sisemisi pingeid ning teenida eeskätt Eesti riigi vastu töötavate poliitiliste jõudude huve.

Kommentaarid

Eddiesmoments ütles …
pane tähele, Savisaar annab talle kolm korda musi ka veel nagu neil kombeks.
Anonüümne ütles …
täiesti nõus sinuga, redfox!!!
Eva ütles …
Kahjuks rahutused jätkuvad tõesti: http://www.epl.ee/artikkel/384016 Kuulsin oma venelasest töökaaslaselt, et plaanis on protesteerida iga päev nii kaua kuni Ansip tagasi astub.
***
Mis delegatsiooni puutub, siis ma usun, et me võime siin ju kõikvõimalikel viisidel näidata, et võimu poolt diskrimineerimist, tulistamisi vms aktsioone ei toimu, kuid see, mida delegatsioon Venemaal räägib, me kontrollida ei saa. Nii et varsti võib tõenäoliselt jälle vene meediast 'põnevaid' Eesti-uudiseid lugeda.

Eva-Maria Artus
KT ütles …
tegemist on pikema propagandasõja järjekordse lahinguga, eesmärk ikka üks ja sama - näidata, et EV ei ole eurosobilik ning ainuke, kes asja kontrollida suudab, on VF.

"järelvaatajate" delegatsioon siin täidab sama ülesannet - olukord on kontrolli alt väljas, vaja kohale tulla ja kontroll taastada. sõnum siinsetele - ärge kartke, VF muretseb teie kõigi eest.

kas EV peaks nüüd oma delegatsiooni välja saatma, kontrollimaks, kuivõrd VF täidab rahvusvahelist kohustust dip.esinduste töö turvalisuse tagamise osas?
Anonüümne ütles …
kas süüdistused, manitsused ja ähvardused koos absurdsete nõudmistega hõigatakse maha Vene saatkonna rõdult? Kui integratsioon ei sobinud, siis üritatakse interventsiooniga, tuumakad poisid seal vene duumas :)
Priit ütles …
Independenti artikkel (http://comment.independent.co.uk/leading_articles/article2496635.ece) on igatahes julgustav, sest siiani on olnud Lääne meedia kirjatükid lühikesed ja pealiskaudsed ent siiski suhteliselt objektiivsed. Praktiliselt copy-paste meetodil esitatud. Praegu oleks aeg presidendil oma kirjanikuvõimeid taas tõestada ja Eesti seisukohti mõnes mainekas ajalehes selgitada...
Lühidalt - Eesti peaks töötama Lääne suunal, et võita sealset usaldust, sest Vene meedia näitab seda, mida Riik käsib...
Eddiesmoments ütles …
no niipalju kui uudistest näha, need inimesed on täielikud orjad ikka. Nad ei anna endale võimalustki oma peaga mõelda ja otsustada. Näita ja seleta mida tahad, isegi kui nad on seda nägu, et sinuga sisimas ühel meelel on, siis peavad nad ikka tsaari käsku täitma.
Venemaa vabaks!
Kristel ütles …
Ma olen ka täesti nõus sinuga.See on meie eesti sise asi.
Anonüümne ütles …
Noh, minu arust suurim viga mis Eesti poolt tehti oli see, et välisajakirjandus, mitte ainult Venemaa kanalid, kajastasid Pronkssõduri eemaldamist pea üksmeelselt kui lõplikku äraviimist ("removed"), ehk siis ei olnud mainitud sõnakesti, et ta viiakse lihtsalt teise kohta üle.

Seda näitasid muide ka ETV jt. telekanalite intervjuud venelastega - ning seetõttu on nende pettumus mõistetav.

Üleviimise (mitte hävitamise, nagu seda mõisteti) oleks pidanud ühemõtteliselt (ja korduvalt) juba eos selgeks tegema; ehk oleks saadud sellega midagi ennetada.
Anonüümne ütles …
Iialgi pole juttu olnud kuju hävitamisest, isegi labiilne Liim oma õhkimisähvardusega pakkus ju sama alternatiivi välja. Kas tõesti oli meedia tõlgendamisega probleeme või võeti tõena ainult Moskva infi?
Marko Mihkelson ütles …
Kõigile: aitäh heade kommentaaride eest! Paljudega teist nõus. Samas ka see, et sündmused pakuvad palju mõtteainet ning õppetunde, millest peab tegema kiireid järeldusi. Üks ongi ikkagi meie endi väljapoole informeerimine. Aga peaasi ka täna: säilitame rahu. Õhtul võtan kirjutada kaasaja ždanovitest, kellega peaksin mõne tunni pärast kohtuma.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA