Kas Savisaar on tõesti hüpiknukk?

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare järjekordne visiit Moskvasse ning kohtumised sõsarpartei Ühtse Venemaa liidritega (foto Ühtse Venemaa koduleheküljelt) räägivad paraku vaid ühest - Eesti ühele suuremale erakonnale on eeskätt tähtis võim iga hinna eest, mitte aga riigi ja tema elanikkonna laiemad huvid.

Savisaar kirus Moskvast tagasi tulles Eesti ajakirjanikke, et need on pannud tema suhu valed sõnad. Kuid siis teatas iseendale vasturääkivalt, et Teise maailmasõja hindamisega on kõik korras ning miskit ei tuleks siin muuta. Eriti vihastavat teda Mart Laari käsitlused.

Kuigi Savisaare ja Grõzlovi kohtumisel ei olnud ühtegi sõltumatut (näiteks meie saatkonna esindaja, Reps ja Seppik ei lähe arvesse) tunnistajat, jääb sellest Tallinna linnapea lausungist küll mulje, et ta Moskvas väga ei vaielnud vastu "ajaloo võltsimise" teema osas.

Teise kinnitusena Savisaare hoiakule on "no pasarani" loosungi väljatoomine kohalikel valimistel. Kui see pole provokatiivne käitumine, siis mis see on?

Juba aastaid tagasi, veel enne Savisaare ja Putini liitu, hoiatasin heatahtlikult Keskerakonna kolleege, et selline sobing ehk koostöölepe võib kaasa tuua ebameeldivaid ootamatusi eeskätt keskerakondlastele endile. Aastate jooksul on seda kinnitanud mitu juhtumit (Reps Marimaal), millest viimane Savisaare ämber on suurim.

Kas poliitikas kogenud Savisaar on tõesti nii kergesti muudetav kellegi soovide täitjaks, teiste sõnadega hüpiknukuks? Ma siiski väga loodan, et mitte. Sellest ju Eesti vaid kaotaks. Üks võimalusi, kuidas sellest staatusest vabaneda, on nõuda Ühtse Venemaa pressiteenistuselt sõnumi ümberlükkamist. Kui nii ei lähe, peaks Keskerakond lõpetama oma provokatsioonilise koostöö Ühtse Venemaaga. Ma kardan, et ei juhtu ei ühte ega teist...

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Ega selle taustal edgaril ja laaril vahet pole.
Anonüümne ütles …
Mina, kui lihtne inimene, pakun et Savisaar ostis selle liigutusega endale vene (kontrollitava) meedia toetust valimisteks. Nüüd on ju jutud käinud, et venelased hakkavad oma parteid tegema. Viimane asi mida Edgaril vaja oleks on et venekeelsed inimesed kõhkleks valiku tegemisel.
Anonüümne ütles …
Eelmine - küllap on sul õigus.

Aga minul on jube kõrini sellest. Mõni ütleb, et on parem, et venelasi esindab Savisaar. Parem kui nt. Klenski või Sirõk. Ma ei ole selles kindel..

Kõige vastikum ja Eesti elu mürgitavam on minu arust see pidev kahepalgeline manipuleerimine, mida Keskerakond teeb. Esindaks venelasi Notsude Sorr (või mis selle nimi oligi), siis vähemalt oleks teada, kellega on tegu, mida nad tahavad.

Lisaks olen kindel, et eestivene kogukond ei lepiks sellega, et neid esindavad nii marginaalsed ja hädised kujud.

Praegu aga - mis siis toimub? Kas Savisaar mängib mingit peent mängu - olles tegelikult eestimeelne - või on ta tõesti end Kremlile maha müünud ja püüab eesti riiki niipalju hävitada, et see Kremlile üleandmiseks "küps" oleks? Tõendeid leiaks mõlemale variandile. Teisele variandile: "Rossija"-märatsejate toetamine, valimisplatvorm viimasteks Riigikogu valimisteks (riigitöötajate keskmine palk 25 000, pensionid üle 8000), mis oleks riigi majanduse täielikult halvanud, nüüd see kavandatav Septembrirevolutsioon..

Mida see mees teeb?? Kes ta on? Kas kõige hullemat sorti reetur või mees, kes oma räpasel moel ajab tegelikult Eesti asja?

Mina ei tea. Kas sina tead, Marko?

- Marek
Oop ütles …
Mina kui praktiline inimene ei usu, et keegi hakkaks nii kaalukat hypiknukku tegema. See oleks ju praktiliselt juhitamatu ning nähtamatuid niite peaksid asendama toekad trossid. Seest õõnsat aga liigutaks tuul, mitte nukujuht.

Kyll aga võib tegu olla mitte hypik-, vaid käpiknukuga: need võivad ka seest tyhjana kaunis kopsakad olla.
Anonüümne ütles …
Seppiku ja Savisaare avaldused on ülimalt kahetsusväärsed.
Kas on meestel varrukas juba kakskeelsuse nõue?
Ma ei mõista, mis motiivid on neil sedasi Moskvale pugeda, kas tõesti on siin mängus rahakott, nii isiklik kui parteiline?

Kas nii siis müüaksegi maha isamaa?
rtinvest ütles …
See asi pole enam kaugeltki naljakas, meie riigi iseseisvus on selleks liiga tõsine asi.
Savisaarel pole selles osas mingeid plaane, teda kihutab tagant vaid soov võimu ja materiaalse heaolu järel. Kuid kahjuks osutub ta nii tööriistaks nende käes, kellel on soovid ja võib-olla juba ka plaanid.
Me peaks kindlalt lõpetama mittekodanike osalemise kõigil valimistel. Kui see kellelegi ei meeldi, siis võivad nad näiteks Berliini või Pariisi kohalikud valimised Lasnamäel korraldada, Eesti riik võiks sõbralikele liitlastele siin vastu tulla ja aidata asja korraldada.
Mis õigust on kellelgi Euroopas nõuda, et meil Tallinnas veel sisuliselt okupatsioon jätkuks?
Anonüümne ütles …
Juba antud õigusi inimestelt üldiselt ära võtta ei saa... Hea, et meil hallipassimehed vähemalt Riigikogu ei vali.

Mina arvan - kuigi, jah, riigieelarvega on meil lood nutused -, et Eesti riik peaks omalt poolt soodustama venelaste minemakolimist. Majanduslikult. Sõbrad, mingit lõimumist ei tule meil siin ku-na-gi! Putin tahab, et ta kaasmaalased naaseksid Venemaale - ja ka meie riigi tervisele mõjuks see äärmiselt hästi. Kui lisaks Venemaale toetaks "kaasmaalaste" minemakolimist ka Eesti - vast hakkaksid inimesed ka siis lõpuks minema.
Anonüümne ütles …
Eesti ju kuulub Skandinaaviasse - seal teatavasti on internatsionalism kui riikide valispoliitiline moto ja ka sotsiaalne majandusmudel.

a) Hr Mihkelson, kas Eesti valispoliitika pole mitte kahepalgeline, me ju kuulutame kuulumist Skandinaaviasse, aga tegelikkuses valitseb meil - yliliberaalne majandusmudel ja rahvusidealism koos aarmusprotektsionismiga (yhe rahvusgrupi eemaldamin poliitlisest vabadusest, ruumist - see on ju segeratsioon, mitte oled hullem)?

Ja voimalusel paluksin selgitust kuidas Skandinaavia riikide vaartushinnangud (policies) yhilduvad Eesti valispoliitika Venevastasusega ja IRL-i "pehme" rahvuslusega.

Mille alusel raagid Eesti ja Euroopa yhisvaartustest, mees?

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?