Barroso ja vasakpoolsed föderalistid

Euroopa Parlamendi tänane otsus toetada Jose Manuel Barroso jätkamist Euroopa Komisjoni presidendina on paras ninanips vasakpoolsetele föderalistidele, keda leidub läbivalt erinevates fraktsioonides.

Samuti on see kinnituseks, et paremtsentristliku poliitikuna jätkab ta turumajanduse põhimõtete kaitsmist ning Euroopa ühisturu tugevdamist. See viimane on kriitilise tähendusega praeguse majandusurutise ajal ning tähtis näiteks avatud majandusega väikeriikidele nagu Eesti.

Barroso heakskiit ei lõpeta veel Euroopa Parlamendi rolli uue komisjoni koosseisu määramisel. Tegelik "malemäng" alles algab. Kõigepealt tuleb ära oodata liikmesriikide otsused volinike kandidaatide kohta. Hetkel on ametlikke otsuseid alla kümne. Ka on Saksamaa üldvalimised 27. septembril on järgmiseks oluliseks tähiseks.

Kindlasti mõjutab nii komisjoni kui tervikuna Euroopa tipptegelaste konfiguratsiooni veel iirimaa kordusreferendum 2. oktoobril Lissaboni leppe küsimustes. Seega võib Barrosolt portfellijaotuse kohta esimesi vihjeid kuulda mitte enne oktoobri algust.

Kui volinike nimed ja ametid teada, siis seisab ees uus vettimine Eruoopa Parlamendis. Tõenäoliselt novembris. Pole välistatud, et parlament võtab seegi kord viis-kuus voliniku kandidaati erilise tähelepanu alla.

Kommentaarid

Myst ütles …
Autor on selle kommentaari eemaldanud.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?