Kuhu langeksid Iraani raketid?

Iraan katsetas täna uut maa-maa tüüpi raketti Sejil 2 (pildil), mille tegevusraadius on väidetavalt vähemalt 2000 kilomeetrit. Kui see on nii, siis sellisel juhul on Iraani sihikul juba täna näiteks Ateena, Moskva, Sofia, Kiiev.

Kui siia lisada teadmine, et Iraan võib hiljemalt 5 aasta pärast omada tuumarelva, muutub raketiraadius eriti aktuaalseks. Iseloomulik on näiteks seegi, et täna teatas Iraan 30 erineva kõrgtehnoloogilise militaarvidina tootmise alustamisest.

USA välisminister Clinton hoiatas nende uudiste pinnalt, et Iraani tuumarelvastumine tooks kaasa võidurelvastumise Lähis-Idas. Tegelikult võidurelvastumine käib juba täie hooga, mistõttu on äärmiselt oluline USA jätkuv tähelepanu Ida-Euroopa raketikilbi väljaehitamiseks.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tore, et tahad Euroopasse minna, mõnes mõttes oledki juba seal (või mujal). Selle blogi järgi enamasti ei aimagi, et oled tegelikult Eesti parlamendi liige. Seisukohadki korrektselt "rahvusvahelise kogukonna" seisukohtadega ühtlustatud - ei ühtki originaalset mõtet.
See pole etteheide, lihtsalt konstateering. Karjääri tegemine pole ju patt. Kummaline siiski, et Eesti poliitikast ei leidu siin ridagi. Rahulikul ajal oleks sisepoliitika kommenteerimisest hoidumine isegi mõistetav aga praegu tundub, et Sul lihtsalt puudub huvi:(

Muide, juhust kasutades tahaks küsida - miks arvad, et Iraani tuumarelvad peaksid eestlasi rohkem erutama, kui näiteks Pakistani omad?

Tõnu

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?