Kolm kildu mõistmaks olukorda Gruusias

Mõistmaks paremini Gruusias täna toimuvat soovitan lugeda Julia Latõnina eilset arvamuslugu ajalehes The Moscow Times. Ta kirjeldab värvikalt Gruusias segadust külvata püüdnud "kolme kangelase" tausta ning nende seotust Kremlile kuulekate jõududega.

Teiseks oluliseks teguriks, mis mõjutab Venemaa jõupoliitikat Gruusia suunal, on Moskva isemoodi arusaamine kontrollist energiaressursside ning nende tarnimise üle. Pole kahtlust, et Venemaa Gruusia-vastase tegevuse üks ja võib olla et peamisi eesmärke on kontrolli saavutamine Kaspia merelt ning Kesk-Aasiast lähtuvate energiavoogude üle.

Järgmises sissekandes võtangi veidi lähemalt lahata 12. mail Venemaa presidendi poolt kinnitatud ning eile avaldatud Venemaa rahvusliku julgeoleku strateegia, kus energiale on tehtud suur rõhuasetus.

Kuid Gruusia juurde tagasi. Kolmas huvitav uudis räägib sellest, et sõltumatute arvamusuurijate küsitluse kohaselt vaid 28 protsenti Gruusia elanikest pooldab presidendi tagasiastumise nõudmist. Seevastu 51 protsenti peab vajalikuks riigi sisemise stabiilsuse ning ühtsuse tagamist õigusriiklike põhimõtete kaudu.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA