USA superlaev abistab Gruusiat

USA sôjalaevastiku väidetavalt kôige parema luure- ja juhtimisvarustusega USS Mount Whitney on lähematel tundidel saabumas Gruusia rannikule, Poti sadamasse. Seega otse Vene sôjaväe nina alla.

38-aastane "vanake" vôib lahingolukorras juhtida sôjategevust 5000 kilomeetri raadiuses. Gruusiasse saabub ta operatsiooni Assured Delivery raames humanitaarabi saadetisega.

USA superlaevade (veel ka USS McFaul) viibimine Mustal merel on môistagi teinud ärevaks Vene kindralstaabi. Praalitud on sellega, et venelased hävitaksid "vastase" 20 minutiga. Putin teatas aga, et Venemaa annab USA ja ta liitlaste tegevusele mitte hüsteerilise, kuid kindla vastuse.

Milline see vastus on, pole Putin täpsustanud. Ehk on ideede hulgas suurendada ka Balti laevastikku. Kui see nii on, siis peaksid NATO kaitseplaneerijad suurendama ka liitlasjôudude tegevust Läänemerel. Ükski sôjaline liigutus Venemaa poolt, mille eesmärgiks vôiks olla, NATO liitlaste isoleerimine vôi lôhestamine, ei tohiks jääda kiire ja läbimôeldud vastuseta.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
tere!
hr. Mihkelson,
pln tooge mõni näide sellest, et EL on Venemaale vajalikum kui vastupidi.
Toorainetest tehakse ju tooteid mis hiljem viiakse Venemaale.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?