Putini-Medvedevi meediashow

Kreml panustab täna teadlikult väga palju meediale. Ja mitte ainult kodusele, sest seda kontrollitakse niigi. Ette on võetud ka rahvusvaheline telemeedia. Viimaste päevade intervjuud nii CNNile (Putin) kui RAIle (Medvedev) on suunatud kindlasti mõjutama laiemat avalikkust. Et vaadake millised toredad mehed, avatud ja valmis vastama kõigile rasketele küsimustele.

Lisaks jõudis Putin vahepeal poseerida Kaug-Idas enda poolt uinutatud tiigriga. Eks ikka jälle näitamaks, kes on kodus peremees ning milline tõeline kangelane on ikka riigi tegelik liider.

Intervjuud on osav suitsukate. Heausklikku Läänt püütakse petta tarbijalike meetoditega stiilis - kui see mind ei puuduta, siis see mind ei huvita. Või jälle teisiti, parim kaitse on rünnak. Igatahes on Kremli taktika läbinähtav. Moskva püüab kõigiti mängida Lääne demokraatiate ja avalike ühiskondade nõrkustele. Nii sisemiselt kui riikidevaheliselt.

Viimastest intervjuudest on väärt mainida Medvedevi tänane lausung Balti riikide suunal. Itaallastele antud intervjuus ütles Venemaa president, et Balti riikide kartused Venemaa võimaliku rünnaku ees on võrdsed "fantoomsete valudega". Medvedevi arvates hoidvat nii teatud poliitilised jõud rahvast ärkvel. Medvedevile võiks lihtsalt vastata: vaadake peeglisse, seltsimees president!

Ah jaa. Viimasel paaril päeval on meiegi meediakanalitest läbi käinud Vene propaganda sügistuul. Endise ajakirjanikuna on mul päris kahju, et meie meediaettevõtete toimetamistase pole kuigi ühtlane. Silmas pean ma ikka neid Moskva poolt sobitatud reportaaže Lõuna-Osseetiast. Kuid see on ikka meediakriitikute pärusmaa.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA