Nii töötab Venemaal tsensuur

Kolmapäeval kirjutasin siin blogis sellest, kuidas Venemaa armeeleht "Krasnaja Zvezda" sisuliselt reetis Kremli seoses agressiooniga Gruusia vastu. Selles loos tunnistas haavatud ohvitser, et tema rood liikus Lõuna-Osseetiasse kaugelt enne grusiinide rünnaku algust.

Paar päeva hiljem muutis "Krasnaja Zvezda" oma kodulehel avaldatu algteksti nii, et jätta mulje vägede liikumisest ikkagi alles pärast grusiinide vastutegevuse algust. Täna hommikul on see artikkel aga üleüldse netist kõrvaldatud. Google'i cache'i kaudu on seda artiklit siiski võimalik veel lugeda.

Selline avalik ja robustne tsensuur reedab veelgi enam seda, et Kreml on kogu aeg valetanud. Venemaa alustas rünnakut Gruusia vastu enne, kui Saakašvili oli sunnitud vastutegevuseks käsu andma.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Batu Kutelia ülestunnistus:
http://www.ft.com/cms/s/0/90d1d4c6-6fe0-11dd-986f-0000779fd18c.html
Seega, pole mõtate vaielda,kes alustas lahingutegevuse...
Marko Mihkelson ütles …
Kui sa loed seda tähelepanelikult, siis ei räägi see kuigi palju sellest, kes ja kuidas ikkagi alustas rünnakut. Kas sa vaidled vastu sellele, mida räägivad Vene enda allikad vägede liikumise kohta. Gruusia rünnak oli kahjuks provotseeritud ja nad polnud selleks tõepoolest valmis, nagu kinnitab Batu Kutelia.
Anonüümne ütles …
Mina olena ainult näinud Venemaa rünnakut ning Georgia tagasitõmbumist oma pealinna. Isegi relvad olid maha visatud..
Anonüümne ütles …
Grusiinid võiks "provotseerimistele" adekvaatselt vastata.Need provotseerimised on seal kõikaeg olnud. Mitte "Graadidega" ja lennukitega pommitamisega.Aga kui vaadata neid relvastatud kolonne 07.08. varahommikul, siis on selge , et see jõukasutamine Tshinvali suhtes oli planeeritud.
Batu Kutelia intervjuust "Georgia did not believe Russia would respond to its offensive in South Ossetia"
saab juba aru, kes alustas invasiooni.
http://ru.youtube.com/watch?v=E1Hy4XC7tO4&feature=related
Marko Mihkelson ütles …
Ivan, siin üks huvitav viide: http://www.nytimes.com/2008/09/16/world/europe/16georgia.html?_r=2&hp&oref=slogin&oref=slogin

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?