Blogigallup: USA on suurim liitlane

Lasin blogi lugejatel paari päeva eest vastata, keda peetakse Eesti suurimaks liitlaseks. Valiku vôimalikest riikidest andsin ette. Loomulikult on tegemist vaid subjektiivse hinnanguga. Aga vastused (kokku 104) olid ootuspärased. Suurimaks liitlaseks peetakse selgelt Ameerika Ühendriike, kellele järgnevad Poola, Läti ja Suurbritannia. Hoopis vähem on usku aga Saksamaasse ja Prantsusmaasse.

Môistagi ei saa sellest pisigallupist teha kaugeleulatuvaid järeldusi. Nimekirjas vôinuksid ju lla veel Ukraina, Gruusia, Türgi ja vee terve rida väga häid Eesti sôpru. Ometi näitab see siiski, et peaksime ise pingutama senisest rohkem Euroopa suurriikide, ka Saksamaa ja Prantsusmaa, suunal.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Soome on siin liiga väikse protsendiga. Kurb.
Anonüümne ütles …
Hmjah, olen üllatunud, et Soome niigi palju hääli sai... ilmselt panevad inimesed Soomele linnukese lihtsalt nende lähinaabrusele tuginedes, nagu mina panin Lätile, aga mitte Leedule. Soome praeguste ja endiste poliitikute käitumine kahjuks mingit toetust meile ei näita, isegi vastupidi...

Reaalset initsiatiivi saab minu meelest oodata riikidelt nagu USA, Poola, Suurbritannia ja... ja Ukraina kui ukrainlastel endil asjad väga kiiva ei kisuks ometi. Mis arvate?
Anonüümne ütles …
Mis on siis soome välispoliitika eesmärk?
neutraalsus see ilmselgelt ei ole.
Anonüümne ütles …
Soome välispoliitika eesmärgiks on SÄILITADA OMA ISESEISVUS. Praktika kinnitab, et seni on nad sellega toime tulnud.

Mis on aga Eesti välispoliitika eesmärk?
Anonüümne ütles …
Ah et siis Türgi on hea Eesti sõber. Armeenia genotsiidi mittetunnistaja, kurdide tapja ja tagakiusaja jne. Väga ei tunne sealset olukorda, aga selline mulje on küll jäänud, et Türgis vägagi elus šovinism on üsna sarnane Vene šovinismile.
Ja ikka veel ei ole minu teada keegi kuskil kirjutanud sellest, millised on grusiinide ja osseetide ning abhaaside tüli ajaloolised tagamaad. Ma küll arvan, et grusiinid siin päris süütud kannatajad pole.
Anonüümne ütles …
to ak.
kõikide riikide peamine eesmärk on säilitada iseseisvus, kuid ma ei usu, et soome pikemas perspektiivis paremini oma iseseisvust kaitseb, kui jätkuvalt end Venemaa külge riputab.
Lipponen ja Halonen on ühest parteist. see juba vastab osaliselt, mis on Soome välispoliitika eesmärk.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?