Eesti küberrünnakud USA telejaamas

USA telejaama HDNet vahendusel jõudis 6. novembril siinsete vaatajateni Dan Rather Reportsi järjekordne saade, millest lõviosa oli pühendatud Eesti vastu suunatud küberrünnakute lahkamisele ning Venemaa arengute analüüsile.

Ligi 40minutiline saateosa (vaata alates minutist - 14.32 kuni lõpuni) annab minu arvates väga professionaalse ülevaate sellest, mis aprillis-mais Eestis toimus. Eeskätt siis küberründe vallas.

Ma võin eksida, kuid sügise hakul Eestit väisanud võttegrupp tegi mõne nädalaga ära suurema ja muljetavaldavama töö, kui ükski Eesti meediaväljaanne on seda suutnud enam kui poole aasta jooksul. Vaadake seda ja vaielge vastu!

Intervjuud Eesti poliitikutega (eeskätt president Ilvesega) ajendasid Dan Ratherit pöörduma Venemaa teema juurde tervikuna. Harvardi ülikooli professor Stephen Cohen lahkas kriitiliselt Putini režiimi, kuigi arvas, et küberrünnakud nagu Litvinenko või Politkovskaja mõrvad polnud Kremliga seotud.

Programmis varjunime all esinenud Tallinna kohalik vene noor jätab aga oma kommentaarides õhku võimaluse uute küberrünnete või ka vastuhakkude korraldamiseks.

Eile programmi produtsendi Vanessa Cochraniga siin Washingtonis kohtudes oli ta väga rahul saate õnnestumise ning ka vastukajade üle. See olevat õhutanud kohalikku publikut tõsisemalt mõtlema nii küberküsimustes kui ka Venemaa arengute osas.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Huvitav video! Tänud juhatamast!
Anonüümne ütles …
väga huvitav!

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA