Tallinna keskhaigla tõsine eksimus

Ida-Tallinna Keskhaigla reklaamib ennast tunnuslausega - inimlikult inimesega. Kahjuks räägib minu tänane kurb kogemus, et see on sulaselge vale! Olin tunnistajaks juhtumile, kus keskhaigla erakorralise abi osakond suhtus peavigastuse saanud vanemasse inimesse ülima ükskõiksusega ning jättis diagnoosimata kaks ohtlikku luumurdu. Seda tehti paar tundi hiljem hoopiski Tartu Ülikooli Kliinikumis.

See lugu juhtus täna pärastlõunal, kui õnnetul kombel komistades kukkus kahe meetri kõrguselt trepilt vastu põrandat üle 70aastane mees. Kulmu kohal olnud haav viitas võimalikule peapõrutusele. Kiirabi, kes jõudis Tallinna südalinnas kohale 30 minutiga (!), viis kannatanu lähimasse, Ida-Tallinna keskhaiglasse.

Kulmu kohal olnud haav õmmeldi küll kokku, kuid mingit eriuuringut võimaliku peapõrutuse või ka luumurdude kohta ei tehtud! Ma pole arst, kuid tean, et peatraumad võivad olla tõsiste tüsistustega, kui neid ei suudeta õigeaegselt diagnoosida ega ravida. Seetõttu oli eriti kummaline, et haigla traumapunkt pidas vajalikuks vaid paar õmblust teha.

Kuna mees ise elab Tartu lähedal, siis otsustasid sugulased kindluse mõttes võtta Tartu Maarjamõisa haiglas teine arvamus. Selgus, et kukkumise tagajärjel on patsiendil sarnaluu ning silmakoopa luumurd. Seisundi kindlustamiseks otsustati mees jätta haiglasse arstide järelevalve alla.

Miks küll Tallinnas ei suutnud "inimlikult inimesega" tegelevad arstid sellist diagnoosi panna? Mõelge, mida oleks sellises olukorras inimene pidanud kodus tegema, kui haiglast poole tunniga minema saadeti vaid õmblusi tehes.

Ma väga loodan, et Ida-Tallinna Keskhaigla erakorraline abi ei seisne tükitöös ning ükskõikses suhtumises õnnetustes kannatada saanud inimestesse. Paraku ütleb tänane juhtum küll, et kõlavad loosungid ei peegelda tegelikku olukorda.

Kommentaarid

yugo ütles …
Väga värvikalt on sellesamuse haigla tööd siin kirjeldatud http://kliendikesksus.blogspot.com/2009/11/kiirabihaigla-karuteene-eesti.html
Anonüümne ütles …
tere,
palun kommenteeri grani.ru väidet,et EL võib anda vene kodanikele viisavabaduse juba 2010 aastal.
Kas see on mingi "preemia" Gruusia sõja eest?
T
Anonüümne ütles …
Saan küll aru, et blogija võib kirjutada mida tahab, aga see keskhaigla kuidagi ei haaku välispoliitikaga.
Marko Mihkelson ütles …
Anonüümsele viisadest - seda kohe kindlasti ei juhtu. Jutt võib käia viisalihtsustuspoliitika korrastamisest.

Teisele anonüümsele: tõsi, see pole välispoliitika. Kuid nagu oled näinud, ei piira ma väga rangelt siin blogis siiski teemavalikut. Sellisest loost aga ei saanud lihtsalt vaikida. Väga šokeeriv oli. Või pead seda tavapäraseks?

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?