KGB ohvitseri kiri, mis seletab nii mõndagi


Olen juba pikemat aega jälginud huviga ajaloolase Juri Felštinski blogi, kus ta oma teemale truuks jäädes avaldab põnevaid materjale eriteenistuste rollist Venemaa kaasaegses ajaloos. Teatavasti on Felštinski mitme raamatu (kaas)autor. Nende hulgas on näiteks 1999. aasta septembri kortermajade õhkulaskmise tagamaid paljastav uurimus.

Kiri, millele ma viitan, on Felštinski värskemaid sissekandeid oma ajaveebis. See on KGB endise alampolkovniku Vladimir Popovi esimene märgukiri Felštinskile, mis pärineb 15. juulist 2007. Sellest sai alguse kahe mehe tutvus, mis viis ka kõige värskema Felshtinsky raamat - "Korporatsioon: Venemaa ja KGB Putini ajastul" ilmumiseni.

Popov kirjeldab oma kirjas mitmeid huvitavaid nüansse Venemaa lähiajaloost, millele polnud ka ise varem piisavalt mõelnud või tähelepanu pööranud. Näiteks on Popovi viited nii KGB armeekindral Bobkovile kui Jeltsini kurikuulsale ihukaitsjale Koržakovile huvitav lisandus Venemaa lähiajaloo sündmuste mõistmisele.

Igatahes soovitan lugeda nii Felštinski raamatuid kui ka sissekandeid oma ajaveebi. See aitab veidigi mõista idanaabri keeruka sisemise taustsüsteemi toimimise loogikat.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?