Vene välisluure võitleb "ajalootõe" eest

Venemaa välisluure (SVR) on üllitanud järjekordse dokumentide kogumiku "Baltikum ja geopoliitika", kuhu on kogutud seni avaldamata dokumendid aastatest 1935-1945. Kogumiku peamiseks eesmärgiks on anda Molotov-Ribbentropi pakti sõlmimise 70. aastapäeva eelõhtul oma vaatenurk niinimetatud "Balti teemale".

Uudistekanalite põhjal on selles kogumikus rõhutatud, et MRP oli Nõukogude Liidule üksnes pealesunnitud sammuks. Sellega hoidis Kreml ära natside sissetungi Balti riikidesse ja nende muutmise edasise pealetungi platsdarmiks. Mõistagi ei kajasta dokumendid ilmselt seda, et Stalini tegelik soov oli hoopis vastupidine - valmistuda ise Euroopa ründamiseks. Mark Solonin on sellest samuti dokumentide abil päris hea ülevaatie andnud.

Huvitav oleks muidugi seda kogumikku lugeda, sest kindlasti on selleski valikus dokumente, mis aitavad ehk avardada meie teadmist nendel traagilistel aegadel toimunud taustasündmustest.

Samas näitab SVRi tegevus, kui oluliseks ikkagi Moskva peab oma "ajalootõe" kinnistamist ning teisitiarvamise vastu võitlemist. Lisaks MRP aastapäevale on 1. septembril möödumas 70 aastat Teise maailmasõja algusest ja 17. septembril Nõukogude Liidu astumisest Saksamaa poolel sellesse suurde sõtta.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
No eks Hitler sõlmis selle pakti samuti ainult Saksamaa kaitseks. Täiesti arusaadav ja paratamatu käik.
Anonüümne ütles …
Объективности ради полезно знать и то,
что происходило ДО ТОГО!!
== Был ли пакт Молотова-Риббентропа, подписанный 23 августа 1939 года, необходимостью, чем руководствовалась Советская власть и как расценивал пакт сам министр иностранных дел СССР Вячеслав Молотов, рассказал в интервью РИА Новости внук Молотова, политолог Вячеслав Никонов ==
www.rian.ru/trend/Molotov_Ribbentrop_pact_19082009/
Marko Mihkelson ütles …
http://regnum.ru/news/fd-abroad/estonia/1197524.html
Gio Ve ütles …
Your report is very interesting indeed.
I invite You to visit htto://www.pillandia.blogspot.com , a great collection of large views of political borders, from all the world.
In the page about Poland there is the photo of the Germans who broke tre Polish border 70 years ago.
Helping text in 32 languages.
Best wishes from Italy!

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?