Eesti IN, Brasiilia OUT


Eesti ja Brasiilia tänane sõpruskohtumine (foto: Delfi) jalgpallis tegi minu jaoks ühe asja selgeks. Eesti jalgpallil pärast esimest sadat aastat pole vaatamata maailma reitingukohale mitte millegi üle häbeneda. Kui kaotada Brasiiliale vaid ühe õnnetu väravaga, siis on meeskond ja treener väärt suurt kiitust.

Seevastu jättis aga Brasiilia oma "primadonnadega" küll väga kummalise mulje. Ühest küljest on super, et Brasiilia nõustus Tallinnas mängima. Kuid teisalt tegid nad väljakul kõik, et suhtumist enda vastu nullistada.

Ma pole kunagi olnud Brasiilia jalgpalli poolehoidja (ikka Euroopa võistkonnad on lemmikud), kuid selline ülbitsemine ühes sõprusmängus oli ikka liiast küll. Palli "võlumise" asemel kippus staaride energia kaduma enda puutumatuse rõhutamisse. Ka kohtunik oli kohati freudistlike mõjude kütkeis.

Mõtlesin mängu järel sedagi, et kumb siis kõvem - Eesti korvpall või jalgpall? Kui üldse võrrelda saab, siis mõelgem nii - milline oleks tulemus Eesti ja USA vahel korvpallis? Jalgpalli tippmeeskonnaga on mõõtu võetud. Väga edukalt! Ja milline reklaam Eestile!

Kommentaarid

Indrek ütles …
Sa tahtsid küsida, et milline oleks korvpallis seis Eesti ja USA vahel, kui viimased "primadonnatseks" ja muidu lulli lööks? Ma pakun 65:70

Sa aga võiks vaadata korvpalli ja jalgpalli võrdluses, kes on üldse kunagi kuskile tiitlivõistlusele saanud ja siis võrdlema hakata, kuidas seal läinud on.
Marko Mihkelson ütles …
Ja muidugi võiks mõelda sellelegi, kui suur on maailmas jalgpalli ning kui suur korvpalli populaarsus. Mulle istuvad mõlemad:)
Marko Mihkelson ütles …
Ja veidi järelkasvult: http://www.uefa.com/competitions/under21/fixturesresults/round=2000006/match=2000121/index.html
Anonüümne ütles …
Vanarahvas teab rääkida Savisaare needusest spordis. ;-) Nt. peale vana paksuga pildistamist läks Veerpalul põlv p-sse ja Šmigun ei saand kuidagi enam tippvormi. Kardan, et kaotus tuli puhtalt seetõttu, et teadagi-kes kätles enne mängu Eesti mängijaid. Noh, kätles muidugi ka vastaseid, aga need on ilmselt immuunsed... :-P
Anonüümne ütles …
BC, jalgpalli suurvõistlusele pääsemine on ikka palju kordi raskem kui korvpallis või võrkpallis, jalkas jääb alati mõni suur nagu Inglismaa või Holland või Prantsusmaa sarnane kõrvale, aga kossus ikka samad näod. 16st em-ile jõudjast võiks 14 juba enne valiktsükli algust paika panna.
Ja 93 a EM-i kuuendat kohta ei mäleta küll keegi, aga Läti jõudmist 2004 EM-ile ja 0:0 viiki Saksamaaga teab iga spordisõber.
Anonüümne ütles …
Ma ei näinud küll mängu algust, kuid enamik tänaseid lehti on pannud õige pealkirja öeldes, et kaotus oli VAID 0:1. Mänguliselt oleks see võinud olla palju suurem. Palli valdamine tundus olevat ca 80-20 ja löögid väravale, nurgalöögid, trahvilöögid ja kõik teised statistilised näitajad samuti ülivõimsalt meie kahjuks. Hullemast päästis Eesti satsi, et külalised mängisid üpris sirge jala peal, eriti superstaarid, meie "kogu võistkond ainult kaitseb" taktika ning veidi ka õnne.
Kui siia lisada vastaste murule viskumised ja rüselused, siis võib pidulikult öelda, et tegu oli ühe emotsioonituma ja koledama mänguga Lilleküla staadionil avamisest saadik - kaugel sajandi vutipeost.
Ja mismoodi on võimalik, et staadionil oli Brasiilia mängul hunnikute viisi vabu istekohti?
Anonüümne ütles …
Piletid Brasiilia mängule olid ju üüratult kallid, loogiline, et on vabu istekohti. Pole siin midagi häbeneda selle üle. Sellise superstaari nagu Madonna kontserdi piletid olid ka odavamad kui eesti-Brasiilia mäng. Masendav.
Anonüümne ütles …
Pohlak ise ka tunnistas, et kallite piletitega lõikas ta näppu, aga ega brassid niisama ka ei mängi: aastas mängivad brassid eurooplastega vabatahtlikult 2-3 korda, ja ka siis aind absoluutse tipuga.

soomed-lätid-leedud võivad brassidega kohtumisest aind unistada:)

Pilt, muide, läks 150sse riiki. Nagu mul üks tuttav reklaamimees ütles, et pole võimalik ette kujutada seda summat, mida oleks tarvis normaalolukorras sellise reklaami tegemiseks:)

Salasilm

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?